Gazete Emek - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İBB için aday olabileceği iddia edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında da sorulan bir soruya yanıt verdi. açıklama yaptı.

"Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil" diyen İmamoğlu, "Dolayısıyla bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olabileceğini söyledi. Demirtaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” diye konuştu. Demirtaş “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ