Gazeteciler Cemiyeti'nin Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında Gazete Emek tarafından Emek Gazeteciliği ve Emek Gazeteciliğinde veri kullanımı eğitimi verilecek. Gazete Emek, daha önce yaptığı eğitimlere bir yenisini ekliyor. 

Gazeteciler yaptığı haberlerde emek boyutunu nasıl öne çıkaracak? Uzman eğitimcilerin zoom üzerinden vereceği eğitimle Gazete Emek'te yayınlanacak telifli haberlerde emek boyutu daha görünür olacak. Emek haberciliğinde veri kullanımı konuşulacak örnekler verilecek. 

EĞİTİMİ KİMLER VERECEK?

31 Mart Cuma günü online yapılacak toplantıda Yazar Akademisyen Atilla Özsever, ve Gazeteci İrfan Uçar, Emek Gazeteciliğini ve Emek Gazeteciliğinde veri kullanımını anlatacak. 

Eğitime katılacak gazeteciler toplantıda öğrendikleri ile telif haberler yapacak. Gazeteciler Cemiyeti'nin (M4D) Projesi kapsamında telifler verilecek. Telif haber yapmak isteyen gazetecilerin bu toplantıya katılmaları zorunludur. 

EĞİTİM PROGRAMI NASIL OLACAK?

Eğitim Programı şu şekildedir:

Yazar Akademisyen Atilla Özsever: Emek Gazeteciliğinin geldiği aşama ve emek gazeteciliğinde veri kullanımının önemi 

Gazeteci İrfan Uçar: Emek Gazeteciliğinin etkili yapılış biçimi ve emek örgütleri ile ilişki geliştirme, haber kaynağı oluşturma 

EĞİTİM PROGRAMINA NASIL BAŞVURULACAK?

Eğitim ve Atölye programına katılmak isteyen gazeteciler [email protected] adresine iletişim bilgileri ile birlikte başvurabilirler. 

Editör: Bekir GÜNEŞ