Gazete Emek-Açığa alınan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Serkan Özakbaş'a hastaları sahip çıktı.

İddiaya göre 15 Aralık'ta hakkında CİMER'e şikayet yazıldığı gerekçesiyle başhekimlik tarafından görevden uzaklaştırıldı. Ancak bölümde çalışanlar ve hastalarının aktardığına göre, başhekimlik, günübirlik tedavi alan MS hastalarının sağlık uygulamalarının kuruma zarar getirdiği gerekçesiyle hasta sayısını azaltması talep etmiş, Özakbaş “Ben hasta seçemem bu etik değil diyerek” talebi reddettikten sonra açığa alındığı alınmıştı.

Yaşanan durumdan dolayı tedavide sorun yaşayan hasta ve hasta yakınları bugün DEÜ Başhekimliğine dilekçe verdi. Poliklinik önünde toplanan hastalara hastane polisi, hastane sınırları içinde herhangi bir konuda açıklama yapılamayacağını söyleyerek dışarı çıkardı. Daha sonra hasta ve hasta yakınları topladıkları dilekçeleri başhekimliğe ileterek Özakbaş’ın göreve getirilmesini talep etti.

Verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı;

HASTALAR İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİ

“Multipl Skleroz (MS) Hastası olarak hastanenizin Nöroloji Ana Bilim Dalı MS. Polikliniğinde Takip ve Tedavi olmaktayız. MS hastalarının hastaneye külfiyet olduğu gerekçesi ile bizleri takip eden Prof. Dr. Serkan Özakbaş'tan hasta elemesi istenmesi ve doktorumuzun hiçbir hastasını elememe cevabından sonra, günü birlik tedavi merkezi kapatılmış ve bizleri takip eden Prof. Dr. Serkan Özakbaş görevinden alınmıştır. Sizler de bilirsiniz ki MS hastalığında sürekli takip edilmek zorundayız. Sayın Serkan Özakbaş'ın hastaları ile sürekli takip, ilgi ve göstermiş olduğu hasta doktor ilişkisinin en yüksek seviyesinden dolayı görevine başlatılmasını, olmuş ve olacak mağduriyetimizin giderilmesi ve gelecekte daha fazla mağdur olmamamız için doktorumuzun görevine başlatılmasını arz ederiz. Biz bu sıkıntı ve moral bozukluğu ile atak geçirip kalıcı bir sekelimizin olmamasını istiyoruz. Göstereceğiniz anlayış ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder; gereğinin yapılmasını emir ve müsaadelerinize arz ederiz.” 

Editör: TE Bilişim