Gazete Emek- 

Kadıköy Belediyesi işçileri, belediyede örgütlü olan DİSK Genel İş Sendikası ile birlikte toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde zam ücretinde anlaşılamaması sonucu, üç gün önce grev kararı aldı. Greve 2 bin 300 işçi katıldı.

Bugün, Kadıköy Belediye binası önünde eylemlerine devam eden işçiler kendilerinin haberi olmadan sendikanın genel merkezi ile belediyenin masaya oturarak sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.

KADIKÖY BELEDİYESİ: ANLAŞMA SAĞLANDI

Kadıköy Belediyesi de TİS görüşmelerinde anlaşıldığını belirterek bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar dendi:

“Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri,

Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile yapılan anlaşma ile sona ermiştir.

İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir.”

İŞÇİLERDEN 'GREVE DEVAM' AÇIKLAMASI

Kadıköy Belediyesi işçileri, Genel-İş Genel Merkezi'nin işçilerin iradesi dışında imzalayacağı sözleşmeyi tanımadıklarını belirterek, "Mücadelemiz greve çıkan tüm işçi arkadaşlarımız bitti diyene kadar sürecek" dedi.

Genel-İş, İstanbul Anadolu Yakası1 No'lu Şube Yöneticisi Ali Ekber Arslan ise, "Bugün bu kalabalığı hiçe sayan genel merkez, ismine ne derseniz deyin,  ama biz bunlara işçi düşmanı diyebiliriz. Burada şubenin ve tabanın iradesini yok saymak kabul edilemez. Bu doğrultuda biz grevimizi devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

“İŞÇİLER BİTTİ DEMEDEN BU KAVGA BİTMEYECEK”

Konuyla ilgili işçilere açıklama yapan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “İşçilerin ve onların seçtiği temsilcilerin yetkisini kimse yok sayamaz. Temsilcilerin iradesi işçilerin kabulü olmadan atılacak hiçbir imzayı kabul etmiyoruz. 70 teklif geçti 11 madde var. İşçiler bitti demeden bu kavga bitmeyecek, bu mücadele bitmeyecek” dedi.

Şube yönetimin iki yıldır yapması gerekeni yaptığını vurgulayan Ahmet Arıkan, “Lider değiliz, kahraman değiliz, sadece işçilerin bize verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bizleri birçok şeyle suçluyorlar. ‘İşçilere çok fazla gaz verdiniz, ateşi yaktınız, çok fazla odun attınız’ diyorlar, iyi ki ateşi yakmışız iyi ki odunu atmışız, iyi ki bu yola girmişiz. Grevin üçüncü gününde hâlâ binlerce kardeşimiz gelip mücadelesine sahip çıkıyorsa hiçbir güç o imzayı atamaz, atarlarsa da o imzayı tanımıyoruz, kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yukarıdan gelecek sözleşme teklifini yırtıp atacaklarını söyleyen Ahmet Arıkan, “Ataşehir, Maltepe, Kartal'ın temsilcileri burada, gerekirse bu işçilerin tümünü buraya yığarız. Bu kavgayı, mücadeleyi öyle veririz. İlk defa bu kadar güçlüyüz, çünkü örgütlüyüz, çünkü biriz. Eskiden ‘taşeron bunlar cahil bunlar, atarım bak akıllı ol’ diyorlardı. Söyleyebilen gelsin şimdi söylesin. Bu işi biz kazandık” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim