Van Büyükşehir belediyesi: Yapılan saldırı asla kabul edilemez Van Büyükşehir belediyesi: Yapılan saldırı asla kabul edilemez

Gazete Emek- Riha’nın Pîrsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Riha’dan Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile 114’üncü gününde sürdü. 

 
Şenyaşar ailesi, “Adaletin olmadığı yerde herkes suçludur. Kanunlar adalet için vardır, üstünleri korumak için değil. Üstünlerin hukukuna karşı adalet nöbetimiz 114’üncü gününde” ve “Bir anne 6 yıldır nerede adalet, nerede devlet diye haykırıyor. Ülkeyi yönetenler annelerin çığlığına yenilecek. Herkes için adalet” yazılı pankartlarıyla bir kez daha bakanlığın kapalı kapısı önünde nöbet tuttu. 
 
‘BU NASIL ADALETTİR?’
 
Emine Şenyaşar, bakanlığın kapalı kapısının önüne geçmesine engel olan polise, “Başka işiniz yok mu sizin gidin buradan, bu nasıl adalettir, bu nasıl hükümettir? Bütün dünya bizi izliyor, herkes görüyor. Bir aileyi hastanede katlettiniz, şimdi bizden ne istiyorsunuz?” diye tepki gösterdi.
 
ÇAKIR'IN EYLEMİ 35'İNCi GÜNÜNDE
 
Emine Şenyaşar’dan etkilenerek 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan oğlu için Adalet Bakanlığı önüne gelen Sevinç Çakır da oturma eylemini 35’inci gününde “15 Temmuz'u kim yaptıysa müebbetti o yatsın, oğluma özgürlük istiyorum” pankartıyla sürdürdü.

Kaynak: MA

Editör: şilan