Gazete Emek - Konuşmasında deprem ve sel felaketlerine yönelik önleyici tedbirleri almamaktaki sorumluluklarını görmezden gelen Erdoğan, “Dünyada bu çaplı bir felaketin üzerinden iki buçuk ay geçtikten sonra vatandaşını yuvalarına kavuşturacak başka bir devlet yok” iddiasında bulundu.

Erdoğan, “Yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerinden istifade ettiğimiz gibi deprem ve sel gibi külfetlerine de katlanmak durumundayız” ifadelerini de kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Deprem haberini alır almaz devleti ve milletiyle tüm imkanlarımızı bu bölgeye taşıdık. Arama kurtarmadan, gıdaya, barınağa kadar. Öncelikle depremde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki insanımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerinden istifade ettiğimiz gibi deprem ve sel gibi külfetlerine de katlanmak durumundayız.

Nitekim Şanlıurfa depremin ardından bir de sel felaketiyle imtihan oldu. Sel felaketinde hayatının kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Şimdiden kalıcı konutların inşaatları yükselmeye başladı. 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız. Hatta bayramda inşası tamamlanan köy evlerimizin de teslimini gerçekleştireceğiz.

Dünyada bu çaplı bir felaketin üzerinden iki buçuk ay geçtikten sonra vatandaşını yuvalarına kavuşturacak başka bir devlet yok.

Bazı deprem turistlerinin buralara gelip, resim çektirip, nutuk atıp döndüğünü biliyoruz. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bunların kendilerine hayrı yok ki millete hayrı olsun.

Hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik sıkıntıları yine biz çözeceğiz.

Seçim öyle TV ekranlarında, sosyal medya mecralarında, dört duvar arasında yapılan kirli pazarlıklarla kazanılmıyor.

Aralarındaki fay hatlarıyla baş edemeyip kafa göz birbirine girenlerin 14 milyonun hayatını etkileyen felaketin üstesinden gelmesi mümkün değil.

Hayallerinizi hayata geçirmek için ülkenin yönetimini kime teslim edersiniz?

Editör: Bekir GÜNEŞ