Gazete Emek- Yeni yıla az bir zaman kala, yılbaşı moduna daha şimdiden girmeye başladık diyenlerden misiniz? Her yıl, Aralık ayı ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde Noel ve yeni yıl heyecanı başlar. Yeni yıl, yeni başlangıçlar ve geleceğe umut dolu bir iyimserlikle bakmak demektir.

Keyifli ve kendinizi daha iyi hissedeceğiniz yılbaşı filmleri listemize göz atmak ister misiniz? Noel ve yeni yıl temalı, tüm zamanların en iyi 18 film önerisini sizin için bir araya getirdik.

1. Evde Tek Başına - Home Alone

7’den 70’e herkesi ekran başına kilitleyen Kevin’in maceraları, yeni yılı karşılayanlar için en iyi filmler arasında ilk sırada yer alıyor. 90’ların efsanevi film serisi ve sevimliliği ile filmden çok kendinden söz ettiren Macaulay Culkin’in başrolde olduğu Home Alone, kesinlikle listenize ilk sıraya almanız gerekenlerden biridir.

2. Noel Gecesi Kabusu - The Nightmare Before Christmas

Tim Burton’ın fantastik filmler serisinin en ilgi çekici yapımlarından biri olan Noel Gecesi Kabusu, bir müzikal animasyondur. 1993 yapımı film, gotik havası ile dikkat çekerken periler, ruhlar, yarasalardan oluşan bir hanedanlığa hükmeden Balkabağı Kralı Jack Skellington’un Noel zamanı Christmas Town’u keşfetmesiyle başlayan macerası anlatılıyor.

3. Şahane Hayat - It’s a Wonderful Life

1946 yapımı Şahane Hayat, unutulmaz filmler arasında bir Noel klasiği olarak yer alıyor. Noel gecesi, talihsiz bir banka memurunun intiharın eşiğine geldiği bu hikaye, son derece duygusal, eğlenceli ve umut dolu konusuyla şahane bir başyapıttır. Frank Capra’nın yönettiği filmde James Stewart, hayatını sonlandırmaya çalışan George Bailey karakterini canlandırıyor. Sinema ve Tiyatro Eğitiminde Dünyanın Önde Gelen Okulları ve Giriş Şartları hakkında daha fazla bilgi alın.

4. 34. Cadde’deki Mucize - The Miracle on 34th Street

1947 yapımı 34. Cadde’deki Mucize, en iyi Noel filmleri arasında ilk 18 film önerisi listesine ekleyebileceğimiz bir klasiktir. Noel Baba olduğunu iddia eden sevimli yaşlı bir adam, deli olarak lanse edilince genç bir avukatın mahkemede gerçek olduğunu iddia ederek onu savunmaya karar verdiği bir Noel klasiğidir. Noel Baba rolündeki Edmund Gwenn ve Natalie Wood’un inanılmaz performansı filmin en dikkat çekici yanıdır.

5. Elf

2003 yapımı Elf, başrolünde Will Ferrell’ın olduğu Noel zamanı kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında yer alır. Filmde, Noel Baba'nın elflerinden birinin, aslında bir insan olduğunu keşfettiği ve babasını bulmak için New York'a doğru yola çıktığı bir hikaye anlatılır. Dünyanın En Sıradışı Noel Kutlamaları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

6. Gremlinler - Gremlins

1984 yapımı Gremlinler, hem komik hem de korkutucu hikayesi ile Noel’de izleyebileceğiniz en iyi yabancı filmler arasında yer alıyor. Başarısız bir mucit olan Randall, oğlunun doğum günü için Çin Mahallesi'nde bulunan bir dükkandan sevimli bir yaratık satın alır. Bu yaratığın parlak ışıktan korunması, fazla su içmemesi ve geceyarısından sonra yemek yememesi gerekir. Ancak beklendiği gibi olmaz ve harika bir macera sizi bekler.

7. Makas Eller - Edward Scissorhands

Tim Burton imzalı bir diğer unutulmaz yapıt ise başrolünde Johnny Depp’in olduğu Makas Eller filmidir. Hem fantastik hem de aşk filmleri sevenler için yılbaşında harika bir seçim olan Makas Eller, 1990 yılı yapımıdır. Filmin konusu, daha önce seyretmeyenler için oldukça ilginç: Bir mucitin yarattığı Edward’ın, karanlık şatosundan çıkartılması ile başlayan macerası anlatılıyor.

Sevdiklerinize gönderebileceğiniz en anlamlı Türkçe yeni yıl mesajları: 'Hoşgeldin 2023'

8. Muppet Noel Şarkısı - The Muppet Christmas Carol

1992 yılında yapılmış olan Muppet Noel Şarkısı, dünyaca ünlü yazar Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı romanından uyarlanmıştır. Başrolünde Michael Caine ve Muppet’ların yer aldığı film, 19.yüzyılda bir Noel arifesinde Londra’da geçiyor. Yeni yılda bir fincan sıcak çikolata ile seyredilecek en iyi yılbaşı filmleri arasında yer alan müzikal komedi, aynı zamanda Walt Disney Pictures’ın ilk Muppets filmidir.

9. Yılbaşı Gecesi - New Year’s Eve

New Year’s Eve, yeni yıla saatler kala New York’ta geçen harika bir romantik komedidir. Yılbaşı gecesi, yalnız ve sorunlar yaşayan insanların birbirlerine bağlı hikayelerinin anlatıldığı en iyi 18 film arasında yer alan film, özellikle zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Özel bir Kadın filminin de yönetmeni olan Garry Marshall, filmde Ashton Kutcher, Robert De Niro, Halle Berry, Michelle Pfeiffer, Jon Bon Jovi, Zac Efron gibi isimler yer alıyor. Hollywood Ünlülerinin Şaşırtıcı SAT Skorları hakkında daha fazla bilgi almak ister misin?

10. Aşk Her Yerde - Love Actually

2003 yılı yapımı olan Love Actually, Noel zamanı Londra’da geçen 10 ayrı aşk hikayesinin anlatıldığı en iyi yeni yıl filmleri arasında yer alıyor. İngiliz yapımı romantik komedi filmi, aralarında Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Emma Thompson gibi isimlerin olduğu zengin oyuncu kadrosu ile göz dolduruyor.

11. Zor Ölüm - Die Hard

1988 yılı yapımı olan Zor Ölüm, başrolünde Bruce Willis’ın olduğu unutulmaz bir aksiyon filmidir. Serinin ilk filmi olan bu yapım, tam da Noel arifesinde geçmesi nedeniyle yeni yılı evde geçirecekler için harika bir seçimdir. 80'lere özlem duyuyor ve Bruce Willis hayranıysanız kesinlikle kaçırmamanız gereken bir film sizi bekliyor.

Milli Piyango Yılbaşı bileti fiyatları belli oldu: 2023 Çeyrek, yarım tam yılbaşı bileti fiyatları ne kadar? 

12. Tatil - The Holiday

2006 yapımı tatil filmi, Cameron Diaz ve Kate Winslet’ı bir araya getiren harika bir prodüksiyondur. Korkunç aşk hayatlarından kaçmak için Noel’de ev değiştiren bir editör ve köşe yazarının farklı hayatlarını konu alıyor.

13. Bir Şans Daha - Last Christmas

Son yıllarda çekilmiş en iyi Noel filmleri arasında yer alan Last Christmas, romantik komedi tarzında seyredenlere hem keyifli hem de dramatik sahneler sunuyor. George Michael aynı isimli şarkısından ilham alan filmin başrolünde Game of Thrones serisinden tanıdığımız Emilia Clarke ile Henry Golding, Emma Thompson gibi isimler yer alıyor.

14. Sen Uyurken - While You Were Sleeping

Başrollerini Sandra Bullock ve Bill Pullman’ın olduğu Sen Uyurken, 1995 yapımı yeni yılda izlenmesi gereken filmler arasında ilk sıradadır. Yalnız ve genç bir kadının, Noel zamanı bir adamın hayatını kurtarmasıyla içine girdiği karmaşık ve bir o kadar da çarpıcı hikayesi anlatılıyor. Dünyanın En İyi Oyuncuları Hangi Üniversitelerden Mezun merak ediyor musun?

15. Kutup Ekspresi - Polar Express

2004 yılı animasyon filmleri arasında hareket yakalama teknolojisinin ileri bir uyarlamasının kullanıldığı ve bu teknikle çekilen ilk sinema filmi olan Kutup Ekspresi, seslendirme kadrosunda Tom Hanks’in de yer aldığı Robert Zemeckis imzalı bir yapımdır. Filmde, Noel Babanın varlığına olan inancını kaybetmeye başlayan bir çocuğun, Kuzey Kutbuna giden Polar Express trenine binmesiyle başlayan macera dolu bir serüven anlatılıyor.

16. Yeni Yıl Şarkısı - A Christmas Carol

Charles Dickens’ın aynı adlı romanından uyarlanan A Christmas Carol, 2009 yapımı Robert Zemeckis filmidir. Polar Express gibi performance capture tekniği ile yapılan Yeni Yıl Şarkısı, Noel filmleri listenize alabileceğiniz fantastik bir animasyondur. Filmin oyuncu kadrosunda Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth gibi isimler yer alıyor.

17. Aile Bağları - Family Stone

Aralarında Diane Keaton, Dermot Mulroney, Sarah Jessica Parker gibi isimlerin olduğu 2005 yapımı Aile Bağları, film önerileri listemize aldığımız komedi dram tarzı yapımlardan biridir. Hüzün, neşe, mutluluk gibi temaların incelikle işlendiği harika bir film olan Family Stone, Noel tatili için bir araya gelen kalabalık bir Amerikan ailesinin yaşadıkları karmaşık ve keyifli olaylar anlatılıyor.

En güzel Kürtçe yeni yıl mesajları - 2023 yılbaşı "Sersala te pîroz be"

18. Bir Noel Masalı - A Christmas Tale

2008 yapımı Bir Noel Masalı, oyuncu kadrosunda Catherine Deneuve gibi bir efsanenin yer aldığı harika bir Fransız dram komedisidir. Tuhaf bir geçmişi olan kalabalık ve yabancılaşmış aile üyelerinin, hastalık nedeniyle Noel zamanı tekrar bir araya geldiği içinizi ısıtacak harika bir film sizi bekliyor.

#Yılbaşı gecesi #Yılbaşını evde kutlamak isteyenler #Film önerisi #Evde izlenecek filmler #Yılbaşı temalı filmler 

Editör: TE Bilişim