Gazete Emek- Funda Kocabıyık'ın eşi ve eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık dün Gezi Davası'nı Adnan Menderes'in yargılanmasına benzetti. Bu eleştirinin ardından eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık bu sabah apar topar valilik görevinden alınarak, İçişleri Bakanlığı emrine merkeze çekildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi ve eski AK Partili Milletvekili Hüseyin Kocabıyık dün yaptığı açıklamada, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet kararlarını eleştirerek, "Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz" demişti.


 

Kaynak: 

Editör: TE Bilişim