Gazete Emek- Bugün savcılığa çıkarılması beklenen gözaltındaki 3. Havalimanı işçileri, avukatları ile yaptıkları görüşmelerde, İGA'nı güvenlik biriminde askerler tarafından işkenceye uğradıklarını anlattı. İşçilere, "HDP ve CHP milletvekilleri ile neden görüştünüz?" sorusu sorulduğu öğrenildi. 

İstanbul 3. Havalimanı'nda çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle binlerce işçinin başlattığı eylemin büyümesi sonrası, şantiye asker ve polisler tarafından ablukaya alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 15 Eylül gecesi işçilerin kaldıkları konteynırları basan asker ve polisler, yüzlerce işçiyi gözaltına aldı. Gözaltında olan işçilerin bugün Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılması bekleniyor. Maslak İl Jandarma Karakolu ve Arnavutköy İlçe Jandarma Karakolu'nda tutulan işçilerin bazıları ile dün akşam saatlerinde avukatlar görüşebildi. 
 
"İGA'DA İŞKENCE"
 
Avukatlarla görüşmelerinde işçiler, askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra İstanbul Grand Eirport (İGA) güvenlik biriminde askerler tarafından kaba dayağa maruz kaldıklarını iletti. Bazı işçilerin 3 ayrı kelepçe ile kelepçelendiğini aktaran işçiler, İGA'da bazı işçilerin çok ağır bir şekilde işkenceye uğradığını "vatan haini misiniz" şeklinde hakaretlere maruz kaldıklarını avukatlara aktardı.  İşçiler, hastaneye de İGA'nın servis araçları ile götürülüp getirildiğini aktardı. 
 
"HDP VE CHP İLE NEDEN GÖRÜŞTÜNÜZ"
 
İşçilere sorgularında, "HDP ve CHP'li milletvekilleri ile neden görüştünüz?", "PKK'li misiniz?", "Jandarmaya neden taş attınız?" şeklinde sorular soruldu. Gözaltına alınan işçilere, bazı işçilerin fotoğrafları gösterilip, "Bunları tanıyor musunuz?" denildiğini belirtti.Yine işçilere, "Yaşar Usta" kullanıcı isimli başta olmak üzere, bazı Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarında sorulduğu belirtildi. 
 
"HER ŞEY SUÇLAMA KONUSU"
 
İşçilere yöneltilen suçlamalar ise, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ve 2911 sayılı kanuna muhalefet", "Çalışma hürriyetinin ihlali", "Kamu malına zarar vermek", "Halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etmek", "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "Görevi yaptırmamak için direnmek" oldu.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim