Gazete Emek-  Son zamanlarda Kürt yurttaşlara yönelik artan ırkçı saldırılara ilişkin 15 baronun yaptığı açıklamayı ‘Kandil’in Baronları’ manşetiyle gören Yeni Şafak’a Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun gösterdiği tepkinin ardından bir açıklama da 48 baro imzasıyla geldi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Kürt yurttaşlara yönelik saldırıları, yaptıkları açıklamayla kınayan 15 baro ile ilgili yayınlara tepki gösterdi.

Max Kruse, Kürtçe yazılı tişörtle sevgilisine evlenme teklifi etti

Baro başkanları yaptıkları ortak açıklamayla Yeni Şafak’ın sayfalarına aldığı metnin bir haber olmadığı kaydedilerek, 15 baronun hukukun üstünlüğü ve insan haklarını koruma görevini yerine getirdiğinin altı çizildi.

Konya’da Kürt aileye yönelik yapılan saldırılara tepkiler sürüyor. Bölgede bulunan 15 baro ve İHD Diyarbakır Şubesi saldırıları kınadı.

Yapılan açıklamada, “15 baromuz tarafından 21 Temmuz 2021 tarihinde yapılan “Irkçı Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı ortak açıklama ile nefret söylemi ve ayrımcı dile son verilerek bu tür saldırılara karşı etkin soruşturma yürütülmesi talep edilmiştir.

Komşusunu darp eden Halil Sezai'den skandal sözler: Gerektiği şekilde tam dövemedim

Nefret diline ve ayrımcılığa karşı çıkmak Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak görevi kapsamındadır.

Baroların eleştirdiği bu ayrımcı dil ve nefret söylemi bu kez 23 Temmuz 2021 tarihinde bir gazetenin provakasyonunda kendini göstermiştir” denildi.

‘BAROLARIMIZIN YANINDA OLDUĞUMUZU TÜM KAMUOYUNA BİLDİRİYORUZ’

Yeni Şafak’ın yayınladığı metnin 15 baroyu hedef alarak halkı kin ve nefrete sürdüğünü belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu gazete tarafından yayınlanan ve 15 il barosunu hedef gösteren yazı bir haber değil, üslubu ve içeriği ile halkı kin ve düşmanlığa sürükleyecek, kaos yaratacak bir propaganda malzemesidir.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim