Gazete Emek- Eski AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi, iş insanı Ethem Sancak, katıldığı bir etkinlikte "Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerinden sonra partisi tarafından kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Bu gelişme üzerine Ethem Sancak partisinden istifa etmişti.


Bir süredir konuyla ilgili sessizliğini koruyan Ethem Sancak, dün tv100'de Candaş Tolga Işık ile "Az Önce Konuştum" programında açıklamalarda bulundu. Ethem Sancak'ın programda söyledikleri sosyal medyada gündem oldu. 


Ethem Sancak söz konusu etkinlikteki konuşmasına ilişkin, "Ben söylemediğim bir şeyden ötürü yargılandım. Yargısız infaz" iddiasında bulundu.

Candaş Tolga Işık'ın "Ama ses kaydınız var, Ethem Bey söylemişsiniz" sözleri üzerine ise Sancak, "Kardeşim ses kaydı çarpıtılmış bir ses kaydı. Benim söylediğim NATO'ya ilişkin 1.5 saatlik bir konferanstı. Kaseti de var bende. Toplantıya sızmış aşırı sol gazetecilerden birisi teybe almış. Teypte kelime eklemek silmek kolay. Ben böyle bir şey demedim. Ben, 'iktidara geldikten sonra Amerika bütün popüler partilerin içine sızmaya çalıştı' dedim" ifadelerini kullandı.  

"Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" demişti; AKP, Ethem Sancak'ı disipline sevk etti

Sancak, partisinden neden istifa ettiğine dair soruyu ise "İhraç edilmemek için istifa ettim. Fiili olarak AK Parti’nin üyesi değilim. İstifa ettim. ‘Ethem Sancak ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi’ haberini duyunca dedim ki bu onur kırıcı bir şey eğer partiye rahatsızlık verdiysem kendim istifa edeyim ve istifa dilekçemi yazdım gönderdim" diye yanıtladı. 

Işık'ın bu yanıt üzerine "Sizi hiç kimse arayıp ‘Dur yapma’ demedi mi?" sorusuna da "İlçe Başkanı’nı arayıp ‘İstifamı yollayayım’ deyince çok üzüldü. ‘Sen bizim abimizsin’ dedi. ‘Beni yuvadan kopardınız napayım?’ dedim. Hayır, hiç kimse aramadı" ifaderiyle yanıt verdi.

"20 YILDIR ERDOĞAN'IN BİR KERE BİLE YALAN SÖYLEDİĞİNE ŞAHİT OLMADIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan ilişkisine ilişkin Ethem Sancak çok tartışılacak sözler söyledi:

"Ben Tayyip Erdoğan'a aşığım. Gençliğimdeki solculukla şimdilik solculuk arasında çok var. Şimdiki solculuk emperyalizm uşaklığıdır. Vatansever olmayanın solcu olma hakkı yoktur. Bizim solculuğumuz milli bağımsızlıktır. Tayyip Erdoğan'ın söylemleri içerisinde sol söylemlerin daniskasını görürsünüz. Bütün solcu söylemler Erdoğan'ın paradigmasında var. Müslüman olduktan sonra gördüm ki sosyalizim öğretisi ile İslamiyetin öğretisi arasında fark yok. Çelişmiyorlar. Muaazam bir Muhammedi öğretisidir. Ben 6 kere hacca gittim. Sosyalizm ile İslamiyet çelişen şeyler değil. Solculuk İslam düşmanlığı değildir. Ben 20 yıldır Erdoğan ile birlikteyim onun izinden gidiyorum. Bir kere bile yalan söylediğini hatta yalanın yanından bile geçtiğini görmedim. 

"DOĞU PERİNÇEK İLE BİRLİKTEYİM"

15 Temmuz'u yapanlar NATO'cudur FETÖ'cü değil. FETÖ onların aparatıdır. FETÖ diye bağımsız bir organizasyon yok. Gemide sadece AKP yok ki. Bahçeli var, Perinçek var. Gemi Türkiye'nin gemisi. Ulusal Milli Kuvvetler var. 15 TEmmuzu bastıran halk var. AKP bölüğüündeydim.

Doğu Perinçek'ten 'Ethem Sancak'a destek: "Bu bir gerçek"

Orada istenmediğim için 6. bölükten 7. bölüğe geçtim. Tayyip Erdoğan'ın milli davasından vazgeçmedim. O örgütlenmesinden ayrıldım şimdi Doğu Perinçek'in vatan savunması içerisindeyim. Doğu Perinçek ile siyasete başladım onunla devam ediyorum. MHP ve Bahçeli aslanlar gibi konuşuyor. Ona hayranım. Bana ihtiyaç olursa Bahçeli ve Perinçek'in partisine de üye olurum. 

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim