Gazete Emek-AKP İkizdere ilçe örgütünden 6 üye zamları gerekçe göstererek istifa etti. İstifaları ilçe başkanı Mustafa Havuz doğruladı.

AKP hükümetinin yeni yılın ilk saatlerinde yurttaşların temel ihtiyaç maddeleri yanı sıra doğal gaz, elektrik ve akaryakıta yaptığı zamlara yönelik yurttaşların tepkisi devam ederken AKP içerisinden de zamlara karşı sesler yükselmeye başladı.

Geçen hafta Muğla’nın Milas ilçesinde AKP yönetim kurulu üyesi 51 yaşındaki Veli Ulaş, AKP  hükümetinin yaptığı zamlar karşısında, ‘Vatandaşa savunacak bir yanımız kalmadı’ diyerek partisinden istifa ettiğini açıklamasının ardından bu kez AKP Rize, İkizdere ilçe örgütünden hayat pahalılığını gerekçe gösteren 6 üye istifa etti.

İkizdere AKP ilçe başkanı Mustafa Havuz, haftada 15 yeni üye kaydettiklerini belirterek gerçekleşen istifaların önemi olmadığını belirterek istifaları doğruladı.

Dün akşam saatlerinde AKP İkizdere ilçe yönetim kurulu üyesi Şenay Kara ile birlikte mahalle temsilcileri İrfan Katar Şenol Kuy’ yanı sıra adları tespit edilemeyen 3 mahalle temsilcisinin de aralarında bulunduğu toplam 6 üye AKP'den istifa etti.


 

Altan Tan: “Seni başkan yaptırmayacağız” lafına Öcalan şiddetli tepki gösterdi

İstifa edenlerin önümüzdeki günlerde istifa gerekçeleriyle ilgili bir açıklama yapacakları öğrenilirken ilçe başkanı Mustafa Havuz ilçe örgütünden istifaları doğruladı.

İstifalarla ilgili  Kuzey TV'ye konuşan AKP İlçe Başkanı Mustafa Havuz, gerçekleşen istifaların önemli olmadığını her hafta yeni 15 üye yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu arkadaşlarımız istifa ettikleri doğrudur. Bu durumun büyütülecek bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü her hafta 15-20 yeni üye partiye kazandırıyoruz. Burada amaç bu istifalar üzerinden kamuoyunda “AK Parti yıpranıyor imajı yaymaya çalışılıyor” bunun haber değeri de yok” 

HDP'den ihraç edilen meclis üyesi MHP'ye geçti

“BİZDEN HATIR GÖNÜL İŞLERİ İSTEDİLER KABUL ETMEDİK İSTİFA ETTİLER”

AKP üyelerinin istifa gerekçeleri nedir? sorumuza Başkan Havuz; “Bu arkadaşlar hayat pahalılığını gerekçe göstermişler. Birde bazı iş talepleri oldu onları yerine getirmedik istifa ettiler” şeklinde cevapladı.

İstifa eden üyelerin ne tür iş talepleri oldu?  Hukuk dişi talepler mi oldu da yerine getirmediniz sorusuna Başkan Havuz; “hayır hukuk dişi bir talep değil hatır gönül işi talepler le geldiler bizde bu   hatır işlerini yapmayacağımızı söyledik” diye cevap verdi

Başkan Havuz, önümüzdeki günlerde yeni istifaların olacağı şeklindeki soruya ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, istifa eden yönetim kurulu üyesi Şenay Kara ile de henüz görüşemediklerini ancak onunla da görüşeceklerini söyledi. 

Kaynak: Kuzey TV 

Editör: TE Bilişim