Gazete Emek- HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bolu Belediyesi'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşan temizlik işçisi Mahire Yentür'ün işten çıkarıldığını paylaştı. 

Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mahire Yentür, bir temizlik işçisi. Kürt vatandaş. Bolu Belediyesi'nden  çıkarıldı. Suçu mu? Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşmak!!! Mahire Yentür'ün mektubu aşağıda. İşten çıkartılmakla kalınmadı, sosyal dışlama da yaşadı! Cevap vermek isteyene kulağımız açıktır" ifadesini kullandı. 

"TÜM İŞ ARKADAŞLARIM TERÖR GÖZÜYLE BAKIYORLAR"

Mahire Yentür, belediyeye yazdığı mektupta çalışmak zorunda olduğunu, Demirtaş fotoğrafı paylaştığı için terörist yaftası yediğini ve işe geri alınmak istediğini ifade etti. Yaşadığı stresten dolayı kriz geçirdiğini de belirten Yentür, "Tüm iş arkadaşlarım terör gözüyle bakıyorlar. Dışarı çıkamaz oldum" dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA


 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye çalışanlarının herhangi bir partiyi destekleyen veya eleştiren sosyal medya paylaşımları atmamaları konusunda yazılı ve sözlü olarak uyarıldığını söyledi.


 

M.Y.'nin yapılan uyarıya rağmen paylaşım yapmaya devam ettiğini belirten Özcan, "Bu arkadaşımız da bu kurala uymamış, uyarılmış daha önceden. Sonra da disiplin kurulu kararı ile çıkartılmış. Benim doğrudan bilgi sahibi olduğum bir konu değil, sonradan öğrendiğim bir konu. Kamu hizmeti yürüten belediye çalışanları paylaşım yapmasın diye uyarıda bulunmuştuk. Sadece HDP ile ilgili değil. Herhangi bir partinin lehine ve aleyhine paylaşım yapmalarını yasaklamıştık. Belediye başkanının rozetini çıkardığı yerde memur olmasa bile rozetle gelemeyeceğini söylemiştik. Disiplin kurulu kararı tebliğ edilmeden istifa etmiş olabilir, o kısmı bilmiyorum. Sendika yönetimi de böyle bir şeyin arkasında durmadı, durmaz da" diyerek kararın sendikaya da bildirildiğini söyledi.


 

Konuyu duyuran Gergerlioğlu’na yüklenen Özcan,“Bana ırkçı diyenler şunu iyi bilsinler, Kürtler bu milletin asli unsurudur. Artık şunu hepiniz öğrenin, Kürtler sizin istediğiniz yöne çekebileceğiniz, sürekli ucuz siyasetinize alet edebileceğiniz bir grup değil, bu ülkenin asli unsurudur.” ifadelerini kullandı. 








 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim