Gazete Emek- İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İmamoğlu'nun geçtiğimiz yıl İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde gerçekleşen anma töreninde bahçede yürürken ellerini arkasından bağladığı bir fotoğraf, soruşturma konusu oldu. İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu’nun ifadesinin alınması için mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Hulki Cevizoğlu: İmamoğlu kendi kendini şikayet etmiş olabilir

İBB Sözcüsü Murat Ongun trafından doğrulandı. Ongun, "Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzalı köşe yazısında belirtilen bilgiler ne yazık ki DOĞRUDUR. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir" ifadesini kullandı.

Hüda Kaya’dan Bakan Akar’a Roman askerin şüpheli ölümüne ilişkin soru önergesi: Solak olduğu halde nasıl kendini kalbinden vurdu

HDP’DEN İMAMOĞLU’NA AÇILAN SORUŞTURMAYA TEPKİ

HDP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, HDP’li belediyeleri ziyaret ettiği ve “Türbeye saygısızlık” gerekçesiyle  başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet, Furkan Vakfı’nı CHP ve PKK üzerinden hedef aldı

“BU SORUŞTURMA İMAMOĞLU’NA GÖZDAĞIDIR”

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, ÖTEKİ TV’de yayınlanan Pozitif Dil Programında, ‘HDP’li belediyeleri ziyaret ettiği’ gerekçesiyle açılan soruşturmaya dikkat çeken Temel, “Bu soruşturma İmamoğlu’na gözdağıdır. İmamoğlu’nun en azından yarın öbür gün siyasi aktör olarak mevcut iktidarın karşısına dikilmemesi için yapılan bir durumdur. Demokrasi ittifakının gelişmesindeki en önemli rol birlikte ses çıkarmaktır. İmamoğlu’nun böylesi bir soruşturmaya uğramasını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Son seçim anketi: AKP parti tarihinin en düşük oy oranını gördü

“YARGI, AKP’NİN RAKİPLERİNİ CEZALANDIRMA VE TASVİYE ETME ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR”

HDP Batman Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir, ise İmamoğluna açılan soruşturmaya “İmamoğlu, HDP'li Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti diye hakkında soruşturma açılmış. Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığının ortadan kaldırıldığı, AKP'nin rakiplerini cezalandırma ve tasviye etme aracına dönüştürmüştür.” diyerek tepki gösterdi.


 

Urfa Devlet Hastanesi'nde görevli 5 erkek, engelli bir kadını sistematik cinsel saldırıya maruz bıraktı

 İMAMOĞLU: TEK DERTLERİ EKREM İMAMOĞLU İLE MÜCADELE ETMEK

“Siz mi şikayet ettiniz kendinizi? Böyle iddialar var…”

Absürtlük devam ediyor; yaratıcı, yaratıcı. Zaten gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Ne yapalım şimdi? Bu soruşturma sürecini başlatan akla, buraya imza atan, onay veren, imza atan akla şunu soruyorum: O zaman şöyle bir durum doğdu artık. Birini elleri arkasında gezerken gördüğünüzde, hakaret etti diye başvurabilirsiniz ve bu karşılık bulur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bir mezarlıkta, bir anıtın önünde eli arkada, rahmetli dedem eli arkada yürümeyi severdi. Bu bir alışkanlıktır yokuş yerlerde. Anlatayım işin ergonomisi açısından. Karadeniz’de rampa bir yerde yürürken, insanlar 90 derece duramaz. Bir eğimle yürürsünüz. Eğimle yürüdüğünüz zaman; -Karadeniz doğa bilgisi vereyim size- elinizi arkaya attığınızda bu size hem bir güç hem de merkezi bir denge yaratır. Karadenizliler bilir. Bu şekilde siz, o rampayı, güç yokuşları daha kolaylıkla çıkarsınız. Bu aslında bir güvencedir. Orada sizi güvenceye alır. Benim de o günkü geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden, böyle bir anlam çıkarabilmek ve bu anlamın oraya taşınması, bu anlam üzerinden soruşturma başlatma becerisinin ortaya konması müthiş yaratıcı.

 Benim Allah akıl versin dualarım yetmedi bu insanlara. Şimdi İstanbul’da insanlar çıksa ve elleri arkada yürüse herkese soruşturma mı açılacak? Bunlar milli bir spor geliştirdi tek derdi Ekrem İmamoğlu ile mücadele etmek.

HDP ZİYARETİ

Soruşturmanın bir diğer gerekçesi olan HDP’li Belediye Başkanı’nı ziyaret etmesine de ilişkin konuşan İmamoğlu, “Ben planlanmış bir Güneydoğu gezisinde Batmandaki düğüne gittiğim bir gezide o dönem Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. Ben milletin iradesine karşı duran her hususa ilgili açıklama yaptım açıklama yapmaya devam edeceğim. Ben oraya gittiğimde belediye başkanına eşimle birlikte Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ediyorum, “Bunu en güzel duvarınıza asın” diyorum o da “Siz seçin en güzel duvarı asalım” diyor. Bundan böyle bir anlam çıkarmak acizliktir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim