Gazete Emek- ENAG’a göre Ocak 2022’de enflasyon %15.52 arttı. ENAG’a göre, E-TÜFE’deki 12 aylık artış oranı %114.87 olarak gerçekleşti.

 

 

ENAGrup Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ocak ayında %15.52 arttı.

 

 

E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %114.87 olarak gerçekleşti.

 

 

ENAG, TÜİK'İ RAHATSIZ EDEN BİR KURUM

 

 

Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, mayıs 2021'de yaptığı açıklamada TÜİK'in ENAG hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söylemişti. TÜİK'i savunan Elvan, “Kesinlikle TÜİK’in rakamlarla oynaması, yüzde 30-40’lık bir enflasyon söz konusu değil” açıklamasını yapmıştı. Elvan, “Tarihte ilk defa TÜİK, bu grup (Enflasyon Araştırma Grubu-ENAG) ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Bu grubun amacı TÜİK’i itibarsızlaştırmak” değerlendirmesi yapmıştı.

 

 

BİR SUÇ DUYURUSU DAHA YAPILDI

 

 

ENAG'ın yaptığı enflasyon açıklamaları TÜİK'i rahatsız ederken TÜİK, 26 Ocak 2021 tarihinde ENAG yönetici Veysel Ulusoy hakkında, ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle bir suç duyurusunda daha bulunmuştu.

 

 

TÜİK’in söz konusu hamlesini değerlendiren ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, daha önce ENAG hakkında, TÜİK’in talebiyle bir soruşturma açıldığını ancak bu soruşturmanın davaya dönüşmediğini belirtmişti.




 

Editör: TE Bilişim