Gazete Emek- AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlarıyla toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde öne sürdüğü, Avrupa ülkelerinde aşının ücretli olduğu iddiasının aksine bu kez "Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak veriyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan bu kez salgın boyunca dünyanın pek çok ülkesinde test hizmetinin ücretli verildiğini ancak Türkiye'de ücretsiz verildiği ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"- Türkiye dünyada salgın sürecini başarıyla yürüten ülkelerin ilk sıralarında yer alıyor.

- Temizlik, mesafe, maske tedbirlerine uymaya devam etmeliyiz. Olumsuz yöndeki aşı kampanyalarının akli dayanağı yoktur.

- Dünyanın pek çok yerinde koronavirüs testleri ücrete tabi iken biz salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk.

- Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz.

- Buradan vatandaşlarımıza aşı randevularını bir an önce alarak bu musibetten korunmalarını diliyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temellere dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene sağlık tedbirlerine devam etmeliyiz.

- 150 milyar lirayı doğrudan destekler aşmış bulunmaktadır. Kullandırılan ve tüm ertelenen krediler ile 524 milyar liralık bir kaynağı harekete geçirdik. İhtiyaç sahibi, çalışan, üretici, yatırımcıya kadar kimseyi yalnız bırakmadık. Hem alım yaptığımız ürünlerin kapsamını genişlettik, çiftçimizin yüzünü güldürecek fiyatları açıkladık.

- Hububat et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

- Sahip olduğumuz bütüncül yaklaşım sayesinde dünya ve AB ülkeleri küçülürken biz 2020 yılını büyüme ile kapattık.

- 2020'ye oldukça iyi başladık. İlk çeyrekte yüzde 7'lik büyüme performansı yakaladık.

- İkinci çeyreğe ilişkin öncü göstergeler yıllık yüzde 20 büyümeye işaret ediyor. İhracatta her gün yeni bir rekora imza atarak ilerliyoruz.

- Aldığımız tedbirler ve ekonomik faaliyetlerdeki canlanma sayesinde 2 milyon 880 bin istihdam artışı sağladık. Bu rakam elbette yeterli değildir.

- Emeklilerimizin Temmuz ayı emekli aylıkları ile emekli ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.

- Vergi politikalarında gelir ihtiyacı ile vergi yükü arasındaki hassas dengeyi korumak için büyük özen gösteriyoruz.

- Kurumlar vergisi oranını 2023'ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. Biz geldiğimizde bu ülkede kurumlar vergisi oranı yüzde 33'tü.

Kaynak: Sol haber

Editör: TE Bilişim