Gazete Emek- Geçtiğimiz günlerde Ermenistan'a karşı Azerbaycan için askere gidebileceğini belirten şarkıcı Serdar Ortaç gündemin en önemli tartışma konularından biri olmuştu. Çok sayıda kişi sosyal medyada Serdar Ortaç'ı eleştirmişti. 

Ortaç, Türkiye'de asker kaçağı olduğu için cezaevinde yatmıştı. Bu tartışmalar yaşanırken Ermenistan'ın resmi kamu radyosunun sitesinde öldürülen Azerbaycan askerleri ile ilgili haberde Serdar Ortaç'ın fotoğrafı kullanıldı. 

Ermenistan Kamu Radyosu'nun tr.armradio.am adresli Türkçe sitesinde yayımlanan "Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı" başlıklı haberinde şarkıcı Serdar Ortaç ile oyuncu Kaan Girgin‘in fotoğrafı kullanıldı.

HABER ŞU ŞEKİLDE:

Ermenistan Kamu Radyosu'nun tr.armradio.am adresli 16 Ekim tarihinde yayınlanan ve daha sonra güncellenen internet sitesinde haber şu şekilde:

Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı (fotoğraf)

Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı Artsakh Enformasyon Merkezi tarafından bir infografik ile sunulmaktadır.

Kullanılan fotoğraf 2000 yılında Sivas 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda çekilen bir kare… Fotoğrafta 178’inci Piyade Er Eğitim Alayı’nda bedelli askerlik yapan Serdar Ortaç ile Kaan Girgin yer alıyor.

“AZERBAYCAN İÇİN GEREKİRSE ASKERE GİDERİM”

Serdar Ortaç, 2 gün önce “Azerbaycan için gerekirse askere gider misiniz?” sorusuna “Bana görev gelirse tabii ki yaparım. Ama bana gelene kadar Azerbaycan kendi askeriyle koruyor vatandaşını” yanıtını vermişti.

Editör: TE Bilişim