Gazete Emek- İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Başkanı Adil Serdar Saçan, Sedat Peker'in gündeme oturan iddialarıyla ilgili, "Şüpheli hiç kimsenin eşi ya da çocukları şüpheli değildir. Herkes hukuka uymak zorundadır. İktidar sahipleri daha çok uymak zorundadır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Başkanı Adil Serdar Saçan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar'a ilişkin iddiaları gündemin bir numaralı maddesi olmaya devam ederken Twitter hesabından önemli paylaşımlara imza attı.

Sedat Peker’den 6. video: "Erdoğan sonrasına kimin planı varsa bizi mahvedecekler dedim"

Adil Serdar Saçan'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:


5 yıl İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptım. En kalitesiz, yalancı ve üç kağıtçı kesimin, mafya ve destekçileri; siyaset, iş adamı, satılmış kamu görevlileri ve satılmış basın mensupları olduğunu gördüm. Özet budur.

"ŞÜPHELİ HİÇ KİMSENİN EŞİ YA DA ÇOCUKLARI ŞÜPHELİ DEĞİLDİR"

- Şüpheli hiç kimsenin eşi ya da çocukları şüpheli değildir. Herkes hukuka uymak zorundadır. İktidar sahipleri daha çok uymak zorundadır.

- Siyaset temizlenmeden ülke temizlenemez. Temiz olan herkes ses vermeli...

- Delikanlılık sözle, söylemle olmaz. Yürek, bilek gerektirir. Delikanlının koruyucusu Hz. Allah’tır, karar gerektirmez.

İBRAHİM KALIN İDDİASI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla ilgili ortaya attığı iddia gündemin üst sıralarına yerleşti. Peker'e göre, İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı takip ettiriyor.

Peker'in yayımladığı 6. videoda konuyla ilgili iddiaları şöyle:

"SENİN HABERİN YOK"

İbrahim Kalın buna destek veriyor. Bu, İbrahim Kalın’ı takip ettiriyor biliyor musunuz? Günün bombalarından biri bu olsun. Senin haberin yok, sana kıyağım olsun. O Resul var ya, tak bir tanesi resimleri vermiş. Özel Kalem Müdürü Hasan Bey’i de takip ettiriyorlar.

"BÖYLE BİR ŞEY OLUR MU?"

Hadi, Mübariz’i korumak için haberler yaptığında kendini yaktın. Böyle bir şey diyen 'şerefsizdir' diyor, bana 'şerefsiz' diyorsun. Ne yapsaydım? Hadi’ye diyor ki, 'sen yürek mi yedin? Onu diyor 'Azerbaycan istedi, tutuklanmasını'. Lan böyle bir şey olur mu? Azerbaycan istedi…

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim