Gazete Emek- AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasını protesto ettiği için gözaltına alınan LGBTİ+ aktivisti Yıldız İdil Şen ve Havin Özcan, cinsel saldırıyla tehdit edildi.

‘’CİNSEL ŞİDDET VE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİKLERİ BELİRTİLDİ’’

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto ettikleri gerekçesiyle çok sayıda öğrenci bugün sabah saatlerinde evleri basılarak gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Kadınların Kurtuluşu üyesi Yıldız İdil Şen ve Kızıl Okyanus üyesi  Havin Özcan’ın şiddete maruz bırakılıp, cinsel şiddet ve ölümle tehdit edildikleri belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım atanmasını protesto eden öğrencilerden Roni Gören, polis tarafından çıplak arama dayatmasına maruz kaldı.

LGBTİ+ aktivistlerinin avukatı Yağmur Kavak, Gazete Karınca'dan Pelin Özkaptan'a verdiği bilgide, soruşturmayı Güvenlik Şube’nin yürüttüğünü ancak gözaltına alınan öğrencilerin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Merkezi’nde (TEM) tutulduğunu söyledi.

‘’ŞİDDET EVDE BAŞLADI HASTANEDE DEVAM ETTİ’’

 Kavak, gözaltına alınan Yıldız ve Havin'e yönelik şiddetin evde başladığını ve hastanede devam ettiğini belirtti. Polisin, Yıldız ve Havin'in günlük yaşamlarının takip edildiğini belirtecek şekilde ifadelerde bulunduklarını söyleyen Kavak, müvekkillerinin cinsel saldırıyla tehdit edildiğini belirtti.

Kavak, sosyal medya üzerinden de hedef gösterilen aktivistlerin, LGBTİ+ kimlikleri üzerinden tehdit ve aşağılayıcı söylemler sarf ettiğini de ekledi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim