Gazete Emek- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili açıklama yapan Bozdağ, "Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı" diye konuştu.

SEMRA GÜZEL'İN YAKALAMA KARARI

Yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla çıkarılan yakalama kararıyla ilgili de açıklama yapan Bozdağ, "Şu anda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız 23 Mart’ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı ve kollukta bunlarla alakalı gerekli arama ve taramayı yaptı. Ama bilinen adreslerinde Semra Güzel’e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı; buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurt dışına bir çıkış gözükmüyor" dedi.

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktı; Demirtaş'tan nedense umutluyum

GÜLEN HAKKINDAKİ İADE TALEBİ

Bozdağ, Gülen'in ABD'den iade talebine ilişkin de konuşan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Maalesef bugüne kadar ABD bu talebimize olumlu cevap vermedi. Türkiye olarak biz iade konusunda ısrarımızı ve bu konudaki haklı talebimizi en üst düzeyde dile getirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu talebinin yerine getirilmesini sağlamayı bundan sonradan devam edeceğiz."

CHP, Avrupa Konseyi'nde 'Kayyumları' savundu

KAŞIKÇI DAVASI

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilşikin dava ile ilgili Bozdağ, "Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz" dedi.

NAFAKA DÜZENLEMESİ

Bozdağ, nafaka düzenlemesi ile ilgili, "Bakanlık olarak önceliklerimiz arasında süresiz nafakanın kaldırılması yok" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek 


 

Editör: TE Bilişim