Gazete Emek- İki hasat sezonu önce kilogram fiyatları iki haneli rakamlara ulaşan patates ve soğan, bu yıl da aşırı fiyat düşüşü nedeniyle gündemde.

Üreticiler, maliyetinin altında alıcı bulan ürünlerini depoda bekletme kararı alınca, soğan ve patatesler çürümeye başlamıştı.

SON DAKİKA HABERİ! AYM, HDP'nin kapatılmasına yönelik iddianameyi iade etti

Bu ürünlerden bir kısmı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla satın alınıp ücretsiz şekilde dağtılmaya başlandı.

Bahçeli bu defa ise HDP ile dayanışma içerisinde olanları hedef gösterdi

Dağtım yapılan yerlerden biri de Urfa'ya bağlı Hilvan ilçesi oldu. Yurttaşlara dağıtılmak üzere ilçeye gönderilen 28 ton patates, kaymakam Coşkun Doğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaymakamlığın sayfasında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ilçemize gönderilen 28 ton patates ihtiyaç sahibi Vatandaşlarımıza dağıtılmıştır" ifadesiyle paylaşılan "etkinlikte", kaymakam Doğan da yoksul yurttaşlara dağıtılan patateslerin yanında gururla poz verdi.

İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, rakı içme tarifi verdi

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlundan CHP'ye tepki

Ayağında lastik terlik olan yalı bir kadınla "poz veren" veren kaymakamın, patates çuvalını alttan tutmayarak ağırlığı yaşlı kadına yüklediği de dikkatlerden kaçmadı.

Ülkedeki yaşanan ekonomik kriz ve yoksulluğun bir göstergesi olan "ihtiyaç sahiplerine patates dağıtımının" bir hizmet gibi sunulması ise sosyal medyada tepki topladı.

AKP’DEN TEPKİ

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılan patates çuvalı ile poz veren Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan için "hadsiz" yakıştırmasında bulundu.

Tayyar, tartışma yaratan kare için "Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor" ifadelerini kullanan Tayyar, şöyle devam etti: "Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!"

Nevşehir ve Niğde’den yüklenen patates ve soğanları taşıyan 10 TIR’dan 4’ü İstanbul’a ulaştı. İstanbul Valiliği de kentin girişi olan Tuzla’da karşılama töreni düzenledi.

                                       

İSTANBUL'DA İSE TÖREN DÜZENLENDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için 81 ile göndermeye başladı. Patates ve soğanlar İstanbul'da valilik tarafından törenle karşılandı.

VALİ YARDIMCISI BOZKURT BASIN AÇIKLAMASINDA KONUŞTU

Patatesleri karşılayan Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul'da belirlenen 164 bin aileye yardım yapılması planlandı."

Valilik koordinasyonunda 39 ilçe kaymakamlığının sosyal yardımlaşma vakıflarınca, ihtiyaç sahibi ailelerin belirlendiğini söyleyen Gevrek, "Niğde ve Nevşehir'den gelen 10 tırdan 4'ü İstanbul'a ulaştı. İstanbul'a gelen tırlar Tuzla'da karşılanarak, Anadolu Yakası'nda Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye'ye dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi her aileye 10 kilo soğan, 20 kilo patates ulaştırılacak. Devletimizin, çiftçimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızın her zaman yanında olduğunun göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

SİYASİLERDEN TEPKİ

Görüntü ve fotoğrafların tükenmişliğin simgesi olduğunu söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, “Bu nedir? Sizin yardımlaşma anlayışınız bu mu? Halkımızı bir çuval patatese muhtaç hale getirip, sonra patates verirken şov yapmak. Tükenmişliğin özeti” diyerek Hilvan fotoğrafını paylaşırken, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise “İşlerin iyi olduğu ülkelerde Cumhurbaşkanı; “satılmayan patates ve soğanı fakire fukaraya, garibe gurebaya bedava dağıtıyoruz” cümlesini kurmaz. Çünkü işlerin iyi gittiği ülkelerde vatandaş patates soğanı kendisi alabilir” ifadelerini kullandı. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da “Depolardaki filizlenmeye ramak kala dar gelirli vatandaşa dağıtılacak patates ve soğanların  dağıtım törenindeler! Çadırlarda ‘Varlık' kuyrukları oluşmasın diye kamyon kasasından dağıtım yapıyorlar! İnovasyon böyle bir şey.” dedi.

Sosyal medyadan patates-soğan dağıtımına gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Editör: TE Bilişim