Gazete Emek-  Gazetecilerin ve muhalif isimlerin yer aldığı infaz listesinde ismi yer alan Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi edebiyatçı ve yazar Gökhan Yavuzel, dört kişinin saldırısına uğradığını duyurdu. Yavuzel, saldırganların Türkçe konuştuğunu ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

Alman polisinden Hasip Kaplan’a suikast uyarısı

“BUNUN BEDELİNİ ELBET ÖDERSİNİZ”

Geçtiğimiz hafta Alman polisleri tarafından doğrulanan ve aralarında gazetecilerin de yer aldığı 'infaz listesinde' ismi yer alan Gökhan Yavuzel, bugün saldırıya uğradı. Dört kişinin saldırısına uğradığını sosyal medya hesabından duyuran Yavuzel, karakoldaki ifadesininin ardından evine bırakıldığını ve sırtında morluklar olduğunu belirtti. Yavuzel, "İsimlerimizi medyaya 'infaz listesi' olarak hedef gösteren dalkavuklar; bunun bedelini elbet ödersiniz" diyerek saldırıya tepki gösterdi.

YAVUZEL, İNGİLİZ POLİSİNİN ' İNFAZ LİSTESİ'NDEN HABERDAR OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Gazete Emek’e konuşan Yavuzel, listeden İngiliz polislerinin de haberdar olduğunu ve kendisini uyardıklarını söyledi.

Yavuzel konuyla ilgili, “İngiliz polisine gittim. Durumu etraflıca anlattım. Alman Polisinin, can güvenlikleri konusunda arkadaşlarımızı uyardığını söyledim. Yardımcı olup olamayacaklarını sordum. ''Durumdan haberdar olduklarını ve konunun araştırıldığını'' bildirdiler. Ayrıca dikkatli olmam hususunda uyarı verdiler, en ufak bir telaş anında kendilerini aramamı söylediler.”  İfadelerini kullandı.

Kaynak: Artı gerçek

Editör: TE Bilişim