Gazete Emek-  İstanbul’un Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında 8 aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkanmıştı.

2 bin 300 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde 8 aylık süreçte toplamda 81 madde görüşülmüştü.

Bu maddelerden idari ve sosyal maddeleri içeren 62 madde kabul edilirken, ekonomi maddelerini kapsayan 19 madde ise anlaşma sağlanamamıştı.

Bunun üzerine işçiler 16 Şubat’ta (yarın) greve gideceklerini duyurmuştu.

Grev kararına ilişkin Mezopotamya Ajansı’na konuşan işçilerden Mehmet Baştaş, taleplerinin belediyeyi zora sokmayacağını ifade ederek, “Bu maddeler iş olanaklarını ve iş koşullarını düzenleyecek, karşı taraflı uyumlu maddelerdir” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışını sadece ücret üzerinden değerlendirmediklerini belirten Baştaş, “Sosyal belediyecilik, halka hizmet etmektir. Bu çerçevede baktığımız zaman bizler de halkın bir parçasıyız, halka hizmet götüren insanlarız ve tabii ki halka hizmet eden insanların eve ekmek götürme hakları var” diye konuştu.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen Baştaş, Kadıköy halkına seslenerek, dayanışma çağrısında bulundu:

Senin kapının önünü temizleyen insan senin pisliğini atan, senin sokağını temizleyen insanın, emeğinin bir karşılığı olmalı. Eğer bu karşılık sağlanamazsa, bu insanların ihtiyaçları karşılanmazsa tabii ki bu tür sıkıntılar çıkacak ortaya. Kimse bizim halka karşı bir eylem yaptığımızı düşünmesin. Tam tersine halkın bu eyleme destek vermesi gerekiyor.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim