Gazete Emek-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz hafta sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı 120 milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırdı.

TBMM’de yapılan yoklamada Genel Kurul’un çalışabilmesi için toplantı yeter sayısına ulaşılamadı.

AKP, MHP ve HDP tarafından yapılan açıklamalarda olağanüstü toplantı çağrısına katılım sağlanmayacağı duyurulmuştu. 

Son seçim anketi: "Erdoğan, ikinci turda 4 adayın da gerisinde kalıyor"

TBMM 1 EKİM'DE TOPLANACAK 

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. Bilgiç, birleşimin başında elektronik yoklama yaptı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Bilgiç, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul'a gelerek yoklamaya katıldı. İYİ Parti, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri de Genel Kurul'da hazır bulundu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı AKP milletvekillerinin de Genel Kurula girdiği ancak yoklamaya katılmadığı gözlendi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin toplanamaması hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ TBMM'dir. TBMM'nin bu acı olayları engellemek, önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu onlardır. 

Ağrıspor başkanından Savcı Sayan'a "istifa et" çağrısı: "Tüm kirli çamaşırlarını meydana dökeceğim"

AKP'DEN TEPKİ: SİYASİ İSTİSMAR

Meclis Genel Kurulu'nun toplanamamasıyla ilgili açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bugün klasik bir CHP tiyatrosu izledik. Bunun adı tam bir siyasi istismardı" dedi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Turan, "Bazı CHP mv'nin mükerrer oy sahteciliği de ekstrası! Ayrıca ortada verdikleri, görüşülecek bir kanun teklifi de yok. Yetmedi, tüm CHP milletvekilleri Erzurum'a gitmek için uçak bileti bile almışlar. Yani kendileri de Meclisi açmamak üzerine hazırlık yapmışlar. Bu samimiyetsiz muhalefet, Türkiye'nin en büyük sorunu değil mi? Tabii ki sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi önceliğimiz ancak bu dönemde iki kanunla sağlıkçılarımıza önemli bir hukuki zırh getirilmedi mi? İhtiyaç varsa beraber çalışılıp gerekli adımların atılması daha kıymetli olmaz mıydı? Kaldı ki çalışmalar da devam ediyor" diye kaydetti. 


 

Editör: TE Bilişim