Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin iş insanı Osman Kavala dosyasıyla ilgili Türkiye için ihlal sürecini başlatan kararına ilişkin "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır" dedi.

 

 

 

CHP Genel Merkez Kadın Kolları’nın düzenlediği Kadın İstihdamı Buluşması’nda katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yüzde 48,69 olarak açıkladığı enflasyon rakamını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Açıklanan rakam, düşük bir rakam... ENAG'ın açıkladığı rakam bunun çok daha üstünde. Pazara gidince, alışverişe gidince, hatta alışveriş merkezlerine gidince fiyatları zaten görüyorsunuz. Elektrik faturaları da bunun en açık kanıtıdır. Yüzde 127 elektriğe zam gelmiş ama enflasyon oranına bakıyorsunuz yüzde 48 ya da 50 civarında. Gerçeği yansıtmıyor, gerçek mutfakta." dedi.

 

Enflasyonun nisan ayında yüzde 50'nin altında bir zirve göreceğini tahmin ettiklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Yanılmamış, doğru. TÜİK onun istediği şekilde yanıt vermiş. 50'nin biraz altında göstermiş Nebati Bey üzülmesin diye" ifadelerini kullandı.

 

'DEMOKRASİNİN OLMADIĞINI ERDOĞAN BÜTÜN DÜNYAYA İLAN ETTİ'

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala hakkındaki kararına ilişkin, "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş, bu bizi ilgilendirmiyor" açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğu, şunları söyledi:

 

"Bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor; bizim ülkemizde Anayasa yok, bizim ülkemizde hukuk yok, bizim ülkemizde yasalar yok, biz uluslararası sözleşmeleri tanımayız, biz sadece kendi ülkemizde, ülkemizi dilediğimiz gibi yönetir ve arzu ettiğimiz mahkemeden arzu ettiğimiz kararı çıkarız anlamına geliyor."

 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Eğer siz bir Anayasa yapmışsanız, Anayasa'da düzenlemeler varsa, O Anayasa'ya göre AİHM kararlarına uyacaksanız ve siz bunu zorunlu olarak 'Bunu bütün yargının uygulaması gerekir' demeniz gerekirken; 'Hayır, biz bunlara uymayacağız' demeniz 'bizim ülkemizde otoriter yönetetim var' anlamını çıkar. Bu, Türkiye'nin itibarına, bugüne kadar süren bizim demokrasi mücadelemize vurulmuş bir darbedir. Bunun kimsenin unutmaması lazım. Demokrasinin olmadığını Erdoğan bütün dünyaya ilan etti."




 

Editör: TE Bilişim