Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) geçen Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Evren, HDP’den istifa etmeden önce bir firmanın belediyeye gelerek Avrupa Birliği’nin hibe verdiğini, Almanya‘ya 110 kişi gönderileceğini ve Kozluk Belediyesi’ne de bu proje kapsamında 50 bin euro hibe verileceğini söylediklerini anlattı.

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın Devlet Bahçeli tweetleri gündem oldu

AKP’li Kozluk Belediye Başkanı Eren, “14-15 aydır belediyede işçilerin maaşlarını ödeyemeyen bizler için önce bu teklif cazip geldi. İşlemleri başlattık ve 19 Eylül 2020 tarihinde belediye meclisinden karar çıkarttık. Kararı çıkarttıktan sonra firmayı çağırarak kendileri ile konuştuk” dedi.

Norveç televizyonu Başak Demirtaş ve kızlarının cezaevi yolculuğuna eşlik etti

Almanya-Bremen’e proje kapsamında gönderilecek 110 kişinin kendileri tarafından belirlenmesini istediklerini söyleyen Eren, konuşmasına şöyle devam etti: “Ancak firma belediyeden sadece iki kişinin geleceği, diğer isimlerin kendileri tarafından belirleneceği konusunda ısrar edince şüphelendik. Firma ısrar ile gideceklerin kendileri tarafından belirleneceğini, bu işi daha önce de yaptıklarını ve Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı ile konuşabileceğimizi söyledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı’nı arayınca bu işin tuzak olduğunu, gidenlerin geri gelmediğini ve bu konuda dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Bunun üzerine, Kozluk Kaymakamlığı ve Batman Valiliği’ne yazı yazdık, karar beş gün sonra onaylanmadı ve gezi olmadı. Bu konuya gündeme getirerek olmamış bir şeyi olmuş gibi göstererek beni yıpratmaya çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Kaynak: Medyascope 

Editör: TE Bilişim