Gazete Emek- Haber Global’de Buket Aydın’ın Koltuk programının bu haftaki konuğu şarkıcı Serdar Ortaç oldu. Ortaç, “İddia edildiği gibi maddi durumunuzu kurtarmak için mi iktidara yakın duruyorsunuz?” sorusuna “Devlet olmazsa hiçbir şey olmaz. Ben devletçi bir adamım. Devletin başına Kemal Kılıçdaroğlu geçse onu da savunurum. Tayyip Erdoğan varsa yine savunurum. Yarın başkası gelse onu da savunurum. Zamanında yaptım o hataları. Anladım devlet olmazsa biteriz” diye yanıt verdi.

Ortaç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’la ilgili de açıklamalarda bulundu. Aydın’ın sorularını yanıtlayan Ortaç, Erdoğan ile ilgili şunları söyledi:

“Ama özel olarak sorarsanız… Ben Tayyip ağabeyi kişilik olarak seviyorum. Emine ablamı da… İnsanlıklarını gördüğüm için seviyorum. Kimse görmüyor ki atıp tutarlar. Yakın temasım oldu. Ama devletin başında falan diye değil. Bana ne kıyağı olacak.

“Devletin başında olduğu için seviyorum, bizi bir arada tuttuğu için seviyorum. Hatalarını kabul ettiği için seviyorum. Daha ne diyeyim ki.”

“BENCE TAYYİP BABA ALIR”

Ortaç ayrıca, “Muhalefetle ve muhalefet liderleriyle ilgili görüşleriniz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu da seviyorum. İnsan olarak onunla da tanışıyorum. Ekibini de seviyorum o da yapmak istiyor bir şeyler. Sıraya soksam Meral Hanım birinci gelir. Mansur Yavaş 2’nci gelir. Kemal Bey 3, Ekrem Bey 4, Ali bey 5’inci gelir. Ahmet Davutoğlu 6’ıncı gelir. Selahattin Bey 7’nci gelir. Ama 1’inci Meral abla gelir.

“İş adamlarından birini isterim. Çünkü işletmeyi yönetmeyi biliyorlar. Muharrem Abiyi de isterim. Alternatif diyorsun ya yarın bir gün Allah korusun hükümet değişirse, bir şey olursa…

“Ekrem Bey şimdi genç, tecrübesi az. Devlet yönetecek. Birkaç sene tecrübe edinirse baba gibi yapar bu işi. Basit işler değil bunlar. Bence Tayyip baba alır ama Meral hanım da çok az farkla alır yani. 1 milyon kişiyle falan arada o kadar fark kalır ama Tayyip baba alır.”

KAMU BANKASININ, BORCUNU 8 AY ERTELEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ…

Serdar Ortaç, Ocak ayında kamu bankasının borcunu 8 ay ertelediğini itiraf ederek “Aldığım krediyi ödeyemeyince koskoca devlet bankası ‘Sen Serdar Ortaç’sın, seni mahkemeye verir miyiz evlat?’ diyerek borcumu 8 ay erteledi” demişti. Buket Aydın’ın “Bankanın, Serdar Ortaç olduğunuz için ertelediği borcu ödeyebildiniz mi?” sorusuna Ortaç, şu yanıtı verdi:

“Bırak devlet bankasını, bu çok önemli, Katar bankası olsa bile sana babanın hayrına 1 lira vermez. 30 milyon değerinde bir ev almışım seneler önce, o eve ipotek koydu adam. ‘Senin 30 milyonluk evini ipoteklerim, sana istediğin krediyi veririm’ dedi. Bedava yapmıyor ki, evimi alıyor herif. Ben devlet bankasını tercih ettim, özel bankayı da tercih edebilirdim. Ben devletçiyim, devlete güvenirim. O yüzden devlet bankasına gittim, adam da bana kredi verdi. O borcun 14 ayını ödedim, 50 küsür kaldı. Bedava vermedi ki bu parayı adam. Sen de git apartmanını ipotekle, sana da verir.

“‘Ama çiftçiye verdi de, ‘ben Serdar Ortaç’ım bana kıyak yaptı’; külliyen yalan. Sen babana vermezsin o parayı, Serdar Ortaç kim ya? ‘Serdar Ortaç’sın senden alacağız…’ O zaman vergi borcumu da affetsin. Olmaz. Kimse Serdar Ortaç’ın kılına, bacağına, huyuna ne para verir ne kıyak yapar. Serdar Ortaç onları eğlendirir, şarkı yapar. Onlar da alkışlarlar. Böyledir hayat, yarın tanımazlar seni.”

Kaynak: Yol Tv 

Editör: TE Bilişim