Gazete Emek- Habertük yazarı Kübra Par, bugünkü yazısında Rasim Ozan Kütahyalı ile resmi var diye Orhan Pamuk'a yapılan lincin haksızlık olduğunu yazdı.

Sosyal medyadan Kübra Par'a yüklenen Rasim Ozan Kütahyalı da şu Tweet'i attı: 

“Bu arada konvansiyonel medyada da operasyonel bazı yazılar var! Orhan Pamuk gibi büyük bir değeri manşetlerden alçakça defalarca linç ettir, sonra Erzincan Sabahat Hanım Lisesinde okumaktan utanıp saklayan “No Name” bir kızcağıza tam aksi yönde yazılar yazdırt. Buna kumpas denir.”

Kendisine “No name kızcağız” diyen ve “kumpas”la suçlayan Kütahyalı'ya yanıt veren Kübra Par da sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“ROK, Orhan Pamuk yazıma çok bozulmuşsun belli kiGülümseyen gözler ile sırıtan yüz ifadesiGülümseyen gözler ile sırıtan yüz ifadesi

1-Kimseden talimatla yazı yazmadım, yazmam. Kendinle karıştırma, kumpas işini sen iyi bilirsin

2-Senin gibi nefret edilen bir isim olacağıma, böyle iğrenç bir şöhretim olacağına, no-name olmayı tercih ederim

3- Erzincanlı olmaktan, orada okumuş olmaktan niye utanayım? Aksine gurur duyuyorum. Yoksa Boşnaklara yaptığın gibi onlara da hakaret mi edeceksin?

4- Düştüğün çukurdan seni çıkarmak için Orhan Pamuk’la fotoğraf paylaşmak falan yetmez. Çırpınışların çok acınası...”

NAGEHAN ALÇI: KÜBRA’NIN YANINDAYIM

Nagehan Alçı, bugün yazdığı yazıda kocasının tavrını eleştirirken, “Rasim’in Kübra’ya yazdıklarını baştan sona yanlış buluyorum. Bir insana memleketini hatırlatarak niyet okumak? Kızcağız diyerek hem cinsiyetçi hem küçümseyici bir dil kullanmak? Her zaman karşı çıktığımız şeyler bunlar… Rasim’in iki gündür maruz kaldığı lincin yarattığı hayal kırıklığına veriyorum. Kabul edilemez. Çok üzgünüm. Kübra’nın da bu çok sert ve yanlış mesaj karşısında öfkelendiği için haksız bir gönderme yaptığı kanaatindeyim. O haksızlığın bizzat tanığı ve mağduruyum. Rasim'e verdiği cevap doğru değildi, çok haksızdı. Ama buna rağmen Kübra’nın yanındayım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim