Gazete Emek- Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programında kendisine “Sen neden görev alındın” diye soran hukukçu Bülent Yücetürk’e “Sana ne” dedi. 

Sözlerine devam eden Gökçek, “Diyeceğin bir şey varsa sen açıkla. Parti içerisinde benim rakibim olan arkadaşların bana kurmuş olduğu bir komplo” dedi. Bülent Yücetürk de “Hiç öyle bir komplo falan görünmüyor, sizi görevden aldılar bir türlü neden alındığını kamuoyu bilmiyor. Siz söyleyin, açıklayın kamuoyu da öğrensin” karşılığını verdi. Gökçek de “Açıkladım işte” ifadelerini kullandı. 

‘CUMHURBAŞKANI’NIN EMRİNE UYARAK İSTİFA EDİYORUM’ DEMİŞTİ 

Gökçek, 2017 yılında AKP’de birçok büyükşehir belediye başkanının “istifa ettirildiği” süreçte istifa ederek yerini Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya bırakmıştı. Gökçek 28 Ekim 2017 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etti. Gökçek istifa ederken, “Cumhurbaşkanı tarafından istifam istendi. Cumhurbaşkanı’nın emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum” demişti.


Kaynak: Kronos 

Editör: TE Bilişim