Gazete Emek- Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı mücadele veren köylülere yönelik baskılar sürüyor. Valiliğin tüm eylem ve etkinliği yasakladığı bölgeye gazetecilerin girişine izin verilmiyor. Bölgeyi ablukaya alan askerler, Turkuaz basın kartı olmayan gazetecileri bölgeye almıyor. Askerler, Cevizlik ve Gürdere köylülerinin dışında bölgeye kimsenin girişine de izin vermiyor.

ZİYARET ÖNCESİ KÖYÜN BÜTÜN GİRİŞLERİ KAPATILDI

Öte yandan direnişte olan köylülere destek de büyüyor. Bugün de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberinde bir heyet Cevizlik köyü sakinlerini ziyaret etti.

MA’nın aktardığına göre, ziyaret öncesi köyün bütün girişlerini kapatan askerler, avukatların dahi köye girişine izin vermedi. Akşener, köylülerle görüştükten sonra, mücadelelerini Meclis’e taşıma sözü verdi.

“OSMAN ÖCALAN’IN MEKTUBUNU BEN Mİ OKUTTUM”

Bir kadın, Akşener'e "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin?" diye sordu. Gelen tepki üzerine "PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu? Açıklama yapar mısınız?" diye sorusunu yineleyen kadına Akşener'in yanıtı "Yapmıyorum kardeşim, bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira? Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp, ayıp be. Megri megri'yi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum? Haydi oradan" oldu.

'HELAL PARAYA İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA BANA MAHKEME AÇIYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini 'Netanyahu'’ya benzetmesi nedeniyle  250 bin TL tazminat davası açtığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’a kendi memleketi Rize’den cevap verdi.

Ziyareti sırasında yol üzerinde çay toplayan işçilerin yayına giderek çay toplayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Netanyahu benzetmesinden dolayı kendisine dava açmasına atıfta bulanarak, “Helal paraya ihtiyaç duyduğunda bana mahkeme açıyor. 250 bin lira açtı ya, şimdi hemşehrisi ile konuştum selamı var, onun için çay topluyorum” dedi.

'GÖREV YAPMAK ÜZERE BURADAYIZ'

Akşener, İkizdere’de yapılan taş ocağı çalışması ve hafriyatların denize dökülmesi konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine, “Buraya özel olarak geldim. Beni takip eden herkes biliyor ki, gittiğimiz yerin sorunları üzerinden gidiyoruz. Ne şahsım ne partimin propagandasının yapılmadığı gerçek derdin sizler aracılığıyla kamuoyuna iletildiği daha sonra Meclis gündemine getirilip arkadaşlarımız tarafından canlı tutulduğu bir yöntem. Burada da aynısını yaptık, İkizdere’de esnaf gezdim buraya geldim burada da bu insanları dinledim. Bu dinlememizin neticesinde bilgiler aldık, bunları hep öğrendik, daha derinleştireceğiz arkadaşlarımız soru önergeleri verecek, araştırma önergeleri verecek, ben grup konuşmama koyacağım. Kamyonların hafriyatları denize döktüğünü ben sizden duydum. Dolayısıyla çözüm önerimizi söyleyeceğiz hem eleştirilerimizi söyleyeceğiz ama onların tamamını buradan sizden aldıklarımız üzerinden yapacağız. Bir görev yapmak üzere buradayız” dedi.

Saadet Partisi TBMM’de grubu olan partilerin milletvekilleri ve grupların acilen toplanarak vadiye gitmekten başka bir alternatif kalmadığını söyledi ve hazırız dedi. Siz de geldiniz insanların umudu partiler oldu siz de böyle bir oluşumun içinde yer alacak mısınız? sorusunu Akşener şöyle yanıtladı:

“Benim açımdan bir sorun yok. Meclis’teki arkadaşlarımızla ortaklaşarak bir sistem kuruyoruz. Meclis’te Saadet Partisi’nden veya diğer partilerden öyle bir teklif gelirse bu teklifin muhtemelen karşılığı olur. Böyle bir karar verildiğinde zaten milletvekilleri nöbetleşe gelir ona kimse hayır diyemez. Ben partimizin yetkili kişileri ile geziyorum ki, bunların ayak ayak kısımları var.”

HEYETE SALDIRI GİRİŞİMİ

Akşener ve heyeti, köy ziyareti öncesi İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. AKP ve MHP’li bir grup, partililere saldırı girişiminde bulundu.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar yumruklu saldırıya maruz kalırken, arbede polislerin araya girmesiyle son buldu.

KILIÇDAROĞLU SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’e yönelik saldırıyı kınayarak, “Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan!” mesajı verdi.

Editör: TE Bilişim