Gazete Emek- Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker, yeni bir video daha yayımladı. Videonun ardından sosyal medya hesabında paylaşamında bulunan Peker, sağ kolum dediği Erdal Aras ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fotoğrafını paylaştı.

Yayınladığı videolarla iktidara dair önemli iddialarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptıklarını söylediği Erdal Aras'ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

'ESKİ SAĞ KOLUM...'

Peker, "Benim eski sağ kolum olan Erdal Aras bey ve süslü sülümanın demokrat parti genel başkanlığı kazanma sevinçleri..." dedi.

2009 SEÇİMLERİNDE DEMOKRAT PARTİ ADAYI

Peker'in Soylu'yla birlikte yayınladığı fotoğrafta ismi geçen Erdal Aras'ın Soylu’nun Demokrat Parti Genel Başkanı olarak girdiği tek seçim olan 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olduğu görüldü.

'ÇETENİN OMURGASINI OLUŞTURDU'

Aras'ın adı, Sedat Peker'in cezaevinde olduğu dönemde ifadesine ulaştığını söyleyen Hürriyet gazetesinde de ismi geçiyor. 1998 tarihli haberde; Erdal Aras için şu ifadeler kullanılıyor:

"Peker, bu suçlardan cezaevine girip çıktığı sırada, Mecnun Otyakmaz, Erdal Aksakal, Tuncay Okay, Erdal Aras, Önder Ercan ile tanıştı. Bu şahıslar, Peker Çetesi'nin omurgasını oluşturdu.

Peker, cezaevinden çıktıktan sonra bu şahıslarla irtibatını sürdürüp, çeteyi hayata geçirdi. İlk icraat olarak, eroin satıcısı olarak nitelediği, aralarında sinema sanatçısı Nuri Alço ile Ata Kayacan adlı şahısların bulunduğu yaklaşık 80 kişiyi Hasanpaşa Spor Kulübü Lokali'nde öldüresiye dövdürdü. Bu olaydan sonra Peker'e 'Köroğlu' lakabı verildi."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim