Gazete Emek-  Hakkında 'ara' iddiaları Özışık  kardeşlerden Süleyman Özışık'ın OHAL komisyonlarına ilişkin iddiaları ortaya çıktı. 
Özışık'ın 18 Haziran 2020'deki yayında kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Sedat Peker yurtdışına ne zaman ve nasıl kaçtı? Bundan sonraki videolar ne zaman paylaşılacak? Sedat Peker'in danışmanından yeni açıklamalar



Özışık yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'yayınlandığına inanan Süleyman Soylu'ya' konuşulduğuna inanıldığına' herkesin dilinden konuşun dedi ve "İnsanlardan masum olmayan ki sizden sorun. Araştırma yapıldı. Bu bir iftiraya kurbandan görünüşe göre bir göreve iade edildi" diye söyledi. .



"HUKUKTA BÖYLE BİR YOL YOK"

Özışık'ın sözleriyle Ilgili Odatv'ye konuşan Yargıtay Cumhuriyet Eski savcısı Mehmet Ruşen Gültekin "Hukukta böyle bir yol yok. OHAL komisyonları Yargı makamı gibi çalışıyor. Orada yargıçlar da çalışıyor, görev yapıyor. Böyle bir yöntem yargıyı etkileyemeye teşebbüs gibi anlaşılır. İçişleri Bakanlığı siyasi bir makam o komisyonu bir yargı gibi çalışma. Bunun dışında sınırlarını çizeceğiz biz. Yani mahkemeye, savcılığa intikal olacak bu aynı şeyler olacak olacak mı. dikkat" kullanımı .

OHAL komisyonlarında yargıçların uyaran Gültekin, bu savaştan sorumlu yargıç ve savcıyı söyledi.



Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim