GAZETE EMEK- Türkiye Gazeteciler Sendikası ve DİSK Basın-İş, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Uğur Mumcu ve Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetlerindeki rolüne ilişkin itirafları sonrasında açıklama yaptılar.

TGS: TUĞLA ÇEKİLSİN, DUVAR YIKILSIN

TGS’den yapılan açıklamada, “Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetlerine dair iddiaların soruşturulmasını istiyoruz. Şüphelilerin yargılanmasını talep ediyoruz. Savcıları göreve çağırıyoruz. Tuğla çekilsin, duvar yıkılsın!” ifadeleri kullanıldı.


DİSK BASIN-İŞ: ARTIK SUSAN HERKES SUÇ ORTAĞIDIR


DİSK Basın-İş ise “Biz bu cinayetlerin faillerini hep söyledik. Hep katile katil dedik. İpekçi’nin, Mumcu’nun, Göktepe’nin, Adalı’nın, Dink’in, Anter’in katilleri aynı. Şimdi içeriden itiraf geliyor. Artık susan herkes suç ortağıdır” açıklamasında bulundu.


SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker’in Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı ile ilgili açıklamaları şöyle:

“1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz demiştik. Biz Korkut Eken, Mehmet Ağar o zaman hep beraberiz. Korkut Eken’in odası Mehmet Ağar’ın odasının yanı. Genciz, vatanseveriz. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki Kıbrıs’ta bir adam var. ‘Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor’ dedi. 2 tane de profesyonel istedi. ‘Öz kardeşimi vereceğim’dedim. Atilla Peker. Uzmandır, sokaklardan yetişti. Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam. Bugünleri görmüş adam bunun için çalışmış. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik diye milleti coşturuyorlar. Herkesi birbirine sokuyorlar. Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra. Korkut abi ile konuştuk. Dediler tekrardan gideceğiz. Bunlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Korkut abi ‘halloldu’ dedi. Diyecekler niye anlatmadın? Siz gördüğünüz her şeyi anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Kaç kişi böyle gitti.”

Sedat Peker 7. videoyu paylaştı! Mehmet Ağar'ın yakın Kürt iş adamı arkadaşları vardı; Behçet Cantürk, Savaş Buldan...


“Uğur Mumcu görüşüne katılırsınız katılmazsınız şehittir. Namuslu, dürüst adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti… Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir: Mehmet Ağar. Eşine (Mehmet Ağar Güldal Mumcu’ya) diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner.’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam.”


YEDİNCİ VİDEOSUNU PAYLAŞMIŞTI


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonun ardından çektiği videoların 7.’sini yayınladı. Sedat Peker, Süleyman Soylu, Erkan Yıldırım ve Mehmet Ağar’la ilgili iddialarda bulundu. Peker, 7’nci videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek “Uyuşturucu satıcısıyla resmimi koymuşsun, diyorsun ki ‘Bunlar yeni bir uyuşturucu yolu.’ Ben sana sizin kurduğunuz o uyuşturucu yolunu anlatacağım. Daha çok konuşacağız. Artık parça parça değil, avuç içi kadar koparma dönemi geldi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim