Gazete Emek- Sedat Peker'in Suriye'ye ve El Nusra'ya ilişkin açıklama yaptığı dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Tek Tek programına katıldı. Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu'nun canlı yayında kendi hakkındaki iddialarını da cevap verdi. Soylu'nun yayındaki iddialarının nasıl kendisine geldiğini anlamadığını söyledi. Davutoğlu, Soylu'nun kendisine kumpas kurduğunu söyledi. 

Sedat Peker’den yeni paylaşım: Cemevi’ne saldırı planlıyorlar

Davutoğlu'nun Fatih Altaylı'ya verdiği cevaplar ve açıklamaları şu şekilde:

"Süleyman Soylu, Binali Yıldırım ve Berat Albayrak bana kumpas kurdu. Binali Yıldırım kendisinin başbakan olmasını istiyordu. Süleyman Soylu başka bir partiden genel başkan olarak gelmişti. Berat Albayrak da damat olarak bu hakkı kendisinde istiyordu. Ben bir kukla başbakan olmak istemiyordum. 

SOYLU VE ALBAYRAK'IN OMUZ ATMASI UTANÇ VERİCİYDİ

Süleyman Soylu ve Berat Albayrak'ın birbirine omuz atması kadar utanç verici bir şey olamaz. Anıtkabir'de ikisi birbirilerine omuz attılar. Ben olsaydım anında ikisini de görevden alırdım. Süleyman Soylu, 367 krizinde Erdoğan'ın arkasında dolap çevirirken ben Erdoğan'ın yanındaydım. Soylu'nun açıklamalarındaki örtülü mesaj şuydu, 'bana borçlusunuz' Bugün bana sahip çıkacaksınız. Bugün bana sahip çıkmazsanız her şeyi açıklarım mesajıydı. Süleyman Soylu, çarşamba günü yapmak isterken bir anda pazartesiye aldı. Neden pazartesiye aldı. Çünkü salı günü Bahçeli'nin grup toplantısı vardı. Çarşamba günü de Erdoğan'ın grup toplantısı vardı. Onlar sahip çıksın diye programını erkene aldı. 

SOYLU, ERDOĞAN İÇİN MAYINLI ALAN OLUŞTURUYOR

HDP ile Anayasa çalışması ve koalisyon iddiası da tamamen yalandır. Terörle en sert mücadeleyi biz yaptık. Evet SETA'nın kuruluşunda yer aldık. İbrahim Kalın da gelmişti. Biz hiçbir şekilde karışmadık. Ne zamanki Serhat Albayrak SETA'nın içine girince biz bıraktık. Mithat Sancar'ın konuşma yaptığı zaman biz SETA'da yoktuk. Hiçbir yetkim de yoktu. Mithat Sancar'ın konuşması da suç değil. Mithat Sancar da Erdoğan'ın akil insanlar heyetine bir isim. Soylu burada da Erdoğan'ı hedef alıyor. Yani seçici bir şekilde Cumhurbaşkanına mayınlı alan oluşturuyor. 

MEHMET AĞAR'IN OĞLU NİYE İSTİFA ETMİYOR

Kamu vicdanının rahatlaması için Soylu'nun araştırmaların önünü açması gerekiyor. Soylu, bugünü kurtarmakla kendini kurtarmaz. Bu iddialar yine gündeme gelir. Mehmet Ağar, Marina'da istifa etti peki oğlu Tolga Ağar niye istifa etmedi. Niye Tolga Ağar halla orada duruyor. Siyasi ahlak yasası çıksaydı bunlar olmazdı. Ben bunları siyasi kariyerimin riske girmesine rağmen mücadele ettim. Soylu'ya teşekkür ediyorum. En azından Soylu'nun bu açıklamasından sonra artık hiçkimse niye ayrıldığımı soramaz. 

ŞENTOP GELEREK SOYLU'YU ŞİKAYET ETTİ

odaları dinletti mi iddiası

Ekrem İmamoğlu, film gibi bir yolsuzluğu açıkladı

Yalan makinası olmadan da Soylu'nun nasıl bir yalancı olduğu ortaya çıktı. Oda dinletme küçük bir iddia değil. Eğer böyle bir iddiada bulunuyorsan kanıtlayacaksın. Benim dönemimde hiçkimse dinletilmedi. Soylu devlet ciddiyetini alt üst etti. Türkiye'de sistem çözülüyor. Mustafa Şentop, bana birkaç kez gelerek Soylu'nun teşkilat başında olması partiyi başka yerlere kaydırıyor. Bu rahatsızlık edici. Başbakanlığı devraldığımda Cumhurbaşkanı döneminde kalan kadrolara dokunmadım. 

CUMHURBAŞKANI TESLİM OLU

Efkan Ala ve Hakan Fidan çıkıp o döneme ilişkin konuşmalıdır. Süleyman Soylu her şeyi yerle bir ediyor. Efkan Ala, kendisinden önceki içişleri bakanlarını çok ciddi zan altında bırakıyor. Muammer Güler'i para sayma makinası diyerek gömdü. Kendi en yakın arkadaşlarını kendini kurtarmak için satan bir kişiden devlet adamı olabilir mi? Hiçbir zaman kendimden önceki içişleri bakanlarının onurlarına zarar vermem. Cumhurbaşkanı maalesef teslim oldu. Erdoğan sırf Biden ile görüşebilmek için soykırıma sessiz kaldı. 

KOBANİ OLAYLARI ÇÖZÜM SÜRECİNİN ALEYHİNEYDİ

Erdoğan'ın bir dönem savunup sonra vazgeçtiği şeyler biz bakanların üzerinde kalıyordu. Başbakan olduktan sonra Kobani olaylarını yaşadım. Kobani olaylarının çözüm sürecinin aleyhine olduğunu bizzat tespit ettim. Kobani olayları çözüm sürecini bitirmek için yapıldı. Erdoğan'ın bize emanetiydi çözüm süreci. Bütün valilere ve kamu görevlilerine kamu güvenliği talimatı verdim. PKK kamu güvenliğini zedeleyecek açıklamalar yaptı. En son Ceylanpınar ile bitirdi. Ben her zaman çözüm sürecini destekledim. Çözüm süreci kamu düzeni pahasına olamazdı. Kamu düzeni ihsas edilmişti. Kürt kardeşlerimizin de aktif bir şekilde reformlara dahil olmasının önünü açtık. 

Ben hiçbir zaman Soylu'ya partime katılma çağrısı yapmadım. 

MKYK'da bazı AK Partililer ağlayarak yanıma gelip, kusura bakmayın imzalamak zorunda kaldım dediler. Bunları zorla imzalatanlar da Soylu ve Berat Albayrak'tı. O dönem kongreye gitseyim partiyi bölerdim. Parti bölünmesin diye kendimi feda ettim. Süleyman Soylu ile benim yol arkadaşlığı yapmam mümkün mü? Ders alamadılar. Başbakanlığı bıraktığımda dolar 2.80'di. Terörle mücadelede yalnız bırakıldım. Doğu ve Güneydoğu'da yalnız bırakıldım. Bahçeli yalnız bıraktı beni. 

HİÇBİR ZAMAN SEDAT PEKER İLE GÖRÜŞMEDİM

Sedat Peker'in Suriye'ye gönderilen silahlar iddiası

Bayır Bucak Türklerine gitti mi silahlar iddiasını Davutoğlu söylemişti.

Öyle bir Davutoğlu dönemi anlatılıyor ki sanki son 18 yılı ben yönetmişim gibi. Bu olaylar olduğunda ben Başbakan değildim. MİT tırları olayı olduğunda ben Dışişleri Bakanıydım. Sedat Peker'in bu anlattıkları ile MİT tırlarının hiç alakası yoktur. MİT Tırları gönderildiğinde Sedat Peker o dönem cezaevindeydi. Cezaevinden nasıl o silahları gönderiyor ki. Sedat Peker'in bahsettikleri ile benim hiçbir alakam yoktur. Bütün devlet görevlerini sadece devlet görevlilieri ile yaptım. Türkiye'nin ne tabi hakkıdır kendi haklarını korumak. Bayır Bucak Türkleri zor durumda kaldıklarında yardımlar yapıldı. MİT tırlarına yapılan baskın bir çetenin işiydi. O dönem ben dışişleri bakanıydım. Başbakan Erdoğan'dı. SADAT denilen topluluğun o süreçle hiçbir ilişkisi yoktur.  Sedat Peker iddialarının asla benim dönemimle alakası yoktur. 

Sedat Peker Davutoğlu'na sosyal medyadan cevap verdi:

Benden sonra da SADAT ve Sedat Peker gibi yapılar Suriye'ye silah göndermiş olabilir. Bunların da araştırılması gerekiyor. 

FETHULLAH GÜLEN İLE ERDOĞAN'IN TALİMATI İLE GÖRÜŞTÜM

Benim Fethullah Gülen ile görüşmem devlet görevi ile oldu. 2013 yılında Birleşmiş Milletler toplantısı için Newyork'a gittiğimde sayın Erdoğan ile de istişare ederek Gülen ile görüşüp onu Türkiye'ye gelmesi için ikna etmek için Gülen ile görüştüm. Döndüğümde gidip sayın Erdoğan ile görüştüm. Gülen'in gelmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledim. İyi niyetli olmadığını ve her türlü senaryoya tedbirli olunması için Erdoğan'ı uyardım. Onun dışında asla Gülen ile görüşmedim. Bir tek o görüşmem oldu o da Erdoğan'ın isteği ile görüştüm. 

Benim ülkem adına korktuğum şey şu. Bunlar geçer ama bütün bu yapıların kökünü kazımak gerekir. Burada bir tek Sedat Peker'i kastetmiyorum. 4.5 ton kokain iddiası. Bu Türkiye'yi dünyada çok kötü bir imaja dönüştürür. 

BİR ERKEN SEÇİM BEKLİYORUM

Erdoğan her geçen günün kendi aleyhine olduğunun farkına varacak. Bir erken seçim bekliyorum. Adil bir seçimle Türkiye'de siyasi değişim olacak. Erken seçimin bu sene olması düşük ihtimaldir ama bir ihtimaldir ama Gelecek yıl olması güçlü bir ihtimaldir. Cumhurbaşkanının en geç gelecek yıl erken seçime gitmesi gerekecek. 

Editör: TE Bilişim