Gazete Emek- Sedat Peker'in iddiaları üzerine Türkiye'de en çok tartışılan isimler Mehmet Ağar, Süleyman Soylu ve diğer isimler hakkında İzmir ve Diyarbakır Baroları tarafından suç duyurularında bulunuldu. Sedat Peker'in iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk kez canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Habertürk'te programa katılan Süleyman Soylu, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Habertürk'te Kübra Par'ın sunacağı programda Gazeteciler İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ ve mehmet Akif Ersoy Süleyman Soylu'ya sorular sordu. 

SOSYAL MEDYA'DAN SOYLU'YA SORULAR ALINIYOR

#SoyluyaSoruyorum etiketi ile sosyal medya üzerinden binlerce kişi Süleyman Soylu'ya sorular sordu. 

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Sedat Peker'in açıklamalarının odağında yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Habertürk program yapımcıları Kübra Par, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un yanı sıra TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın yer aldığı programda Soylu, gazetecilerin sorularına net cevaplar vermezken, dikkat çeken açıklama ve suçlamalarda da bulundu.

Programın giriş bölğmünde siyasete nasıl başladığını uzun uzun anlatan Soylu, asıl merak edilen soruları sormak için araya giren gazetecilerin sorularını duymazdan gelerek, “terörle mücadele” konusunda açıklama yaptı.

'BU İDDİLARIN HEPSİ SAÇMALIK'

Israrla Sedat Peker’in açıklamalarının sorulduğu Soylu, “Şunu söyleyebilirim. Organize suç şüphelisinin, suçlusunun, yıllarca herkesin bildiği, tanıdığı birisinin bu iddialarının hepsi saçmalık. Bunlarla ilgili hiç muhattap değiliz. Dikkat ederseniz 1 ve 2. videoda şahsımla alakalı bir şey yok. Bir şey gördüm. Hepimiz eski Türkiye'yi biliyoruz. Bugün karşı karşıya kaldığımız süreçleri de biliyoruz. Bir siyasal kadastrasyon gördük. Bir tasarım, bir kötü plan, bir kirli plan” diyerek yanıtladı.

'BİR SESSİZLİK HAKİM'

Soylu konuşmasının devamında, “Söylediklerini ipe sapa gelmez sözler olarak görmedik. Binlerce istihbarat elemanımız var. Bazen suç çetesi çökertiyoruz. Bütün devletlerin vardır. Resmi ve meşru bir şeyden bahsediyoruz. Baktık ki bir eleman bir speakerlık yapıyor. Biz sözcülük ortaya koyuyor. İddiaları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor. Türkiye'ye güya kendi adına bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor. Neredeyse herkese ipiniz elimizde diyor ve bir sessizlik hakim” dedi.

DAVUTOĞLU’NA İTHAMLAR

Dönemin Başbakanı ve şimdiki Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili ithamlarda da bulunan Soylu, “Türkiye'nin sahayı temizlemesinden ya ürkerek ya da fırsat vermeden son kaleyi kaptırmamak için bir hamleye giriyorlar. Yıl 2015, Ahmet Davutoğlu genel başkan. 7 Haziran seçimleri gelmeden önce bir MYK toplantısında biz HDP ile bir anayasa yapabiliriz diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz şaşırdık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi. Bugünkü gibi hatırlıyorum ilk MKYK toplantısında bugün DEVA Partisinin başkanı Ali Babacan şunu söyledi: Hiç bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız. Dedim ki "Bu seçim tamamlanmamıştır. Kampanyaya devam edelim" ifadelerini kullandı.

Soylu devamla “Bu arada ne oldu? Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP ile AK Parti'nin iktidarı için canhıraş bir mücadele yaptı. Bir kısım arkadaşlar bunun doğru olmayacağını, bunun Türk siyasetinin de doğasına aykırı olduğunu. Türkiye'yi başka bir tarafa getirebileceğini ortaya koyduk. Bir taraftan CHP ile iktidar kurabileceğini inanan birisi bir yandan HDP ile anayasa yapabileceğine inanan birisi. Peki dert ne? Recep Tayyip Erdoğan. Bir ara Sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu. ‘Hepinizin odalarınızda ne konuştuğunuzu tek tek biliyorum ve dinletiyorum" dedi. MYK üyelerine söyledi. "Neler söylediğinizi biliyorum’ dedi. Ve biz donduk. Arkadaşlarla birbirimize baktık. Bunun ne anlama geldiği açık ortada. Daha sonra çeşitli dedikodular çıktı, fiziki takibin yapıldığı yönünde ama karineye ulaşamadık” dedi.

Soylu, koalisyonların doğru olmadığına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü de anlattı.

'BU MESELELERİN SİYASAL SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ'

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine Davutoğlu'nun etkili olduğu think tank kuruluşlarının birine Mithat Sancar geldi. Sancar orada, bu kritik dönemde bir şey söyledi. Şu: 1- Apo içeriden çıkacak, 2 - Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, başına geçecek. 3 -Türkiye'de özerk bir anayasa yapılacak. Yani bir anayasa ortaya konulacak. 4... (bunu aklıma gelince söyleyeceğim). Sonra hakikaten bu meselelerin hangi siyasal sonuçlar doğurduğunu da bütün Türkiye gördü. Ben teşkilat başkanıydım. O dönem Davutoğlu ile çok iyi olmadığımız süreçler yaşadık. Biz dört beş arkadaş bir araya geldik, dedik ki bu mesele tehlikeli noktaya gidiyor... Burada ortaya çıkan süreç tam anlamıyla , biz arkadaşlarımızla mücadele başlattık. Üç, dört arkadaşım (isimlerini vermeyeyim).

Sedat Peker videolarında bugüne kadar hangi iddialara yer verdi ve bu iddialara kim ne dedi?

'BİRİLERİ DEVREYE GİRDİ'

“Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur” diyen Soylu, “Neden kimse tepki göstermiyor?” sorusu üzerine “Ben olayın tamamen fotoğrafını görüp, eski Türkiye'nin son kalıntılarını süpüreceği anda birileri devreye girdiler. Bugün Suriye'de bir devlet kurulmaya çalışılıyor. ABD'nin üstlerinin sayısı 6'dan 14'e çıktı. Türkiye'ye karşı bir ekonomik saldırı var. Türkiye'nin kendine ait bir anayasası olsun, Türkiye Suriye konumuna düşsün istediler. Burada hedef Türkiye. Çok basit bir operasyon var. Özne seçilmemin sebebi şu: 1- Ben hükümetin bir üyesiyim. AK Parti'nin yöneticiliğini de yaptım. 3- Yalın kılıç mücadelemize devam ediyoruz, terörle mücadelemize devam ediyoruz yani” diye belirtti.

'ERHAN TUNCEL PEKER'E EMANET EDİLDİ'

Soylu programın ilerleyen dakikalarında, Dink cinayeti zanlılarından Erhan Tuncel ile Peker'in ilişkisi olduğunu öne sürdü. Soylu, Peker'in tecavüz suçuyla alındığını ve dosyanın emniyette kapatıldığını da iddia ederek, Peker'in adamlarının silah ruhsatlarını Bilecik'ten aldığını söylediğini anlattı, Bilecik'te kim var? Veli Küçük var?" dedi.Soylu şunları kaydetti: "Özel Harp Dairesi ne zaman kuruldu Türkiye'de? Parasını kim verdi? Bunu kim söyledi? Rahmetli Ecevit, böyleymiş sonra öğrendim dedi. Bugünün işi mi? Erhan Tuncel, Hrant Dink cinayetinin azmettircilerinden biri olarak görünmüyor mu? Kim Sedat Peker'e emanet eder. Bu kadar cürümün içerisinde olan bir kişi tecavüz etmiş bir kız, karakola gidip teşhis ediyor, o dosya kapanıyor. (Peker için) İddianın sahibi değilim, belge var. Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor (Peker), orada her şey kapanıyor. Oradaki iki kişi, biz Bilecik'ten aldık diyor. Silah ruhsatlarını Bilecik'ten aldık diyor. Bilecik'te kim var? Veli Küçük var."

Gazetecilerin o esnada Soylu'ya, Hrant Dink cinayetiyle ilgili ortaya attığı iddianın neden mahkemelere iletilmediği sorusu soramamaları dikkat çekti.

 AA muhabiri ile AKP'li iki bakan basın toplantısında 'Soylu' sorusu nedeniyle tartıştı: Soylu'ya bu soruyu sordunuz mu?

'NEDEN SES ÇIKARMADINIZ PEKER'E?'

AKP’nin mafyayı bitirdiğini öne süren Soylu,  “Sedat Peker Rize'den Edirne'ye kadar AK Parti için mitingler düzenledi. AK Parti'nin aile fotoğrafına girdi. AK Partililer kendisini çok seviyordu. Siz 2012 yılında tecavüz dosyası var diyorsunuz. Bu zamana kadar neden ses çıkarmadınız Peker'e?” sorusuna "Genellemek çok yanlış olur" cevabını vermekle yetindi.

PEKER’E NEDEN KORUMA VERİLDİ?

Peker’in de kendisine koruma verildiği yönünde yaptığı açıklamalara paralel ısrarla sorulan “Peker’e neden koruma verildi?” soruna ise Soylu, dikkat çeken cümlelerle yanıt verdi: “Gerek organize suç örgütlerinin mensupları, gerek liderleri, gerekse bu konuda iktidarı ve siyaseti istismar etmek isteyenler yanaşırlar, kendi meşruiyet alanlarını oluşturmaya çalışırlar, iş alemiyle oluşturmaya çalışırlar, siyasi partilerle oluşturmaya çalışırlar. Amaçları nedir? Korumaya mı ihtiyacı var Sedat Peker'in? Amacı ne? Tam da sizin bahsettiğiniz, acaba AK Parti'nin lehine midir aleyhinde midir? Ben akademisyenlerim kanında banyo yapacağım. Lehine midir aleyhinde midir? Ortalama bir akıl bunun aleyhinde olduğunu bilir. Biraz önce söylediğiniz her biri AK Parti'yi ya da diğer partiler... CHP'li vekilin attığı tweeti sen de biliyorsun ben de biliyorum. Bütün bunların tamamı organize suç mensuplarının bir takım zaafiyetlerden istifade ederek meşruiyet sağlamaktır. Rize'deki toplantısına suç duyurusunda bulunulmuştur.”

'KORUMASINI ALDIM, KAFTANCIOĞLU TEHDİT EDİLDİ'

27 yıldır aynı telefon numarasını kullanıyorum. Bataklık operasyonunun ilk ihbarı şahsıma geldi. İstihbarat, terör, bütün arkadaşlar bilirler ki benim ihbar ağım geniştir. Kadıköy Emniyet Müdürü masaj salonları gibi yerlere gittiği geldi, Sultanbeyli Emniyet Müdürü'nün para taşıma işi bana geldi. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını aldık, tehdit yoktu. Tehdit olmayan birisine, bu konuda herhangi bir rapor yok, korumanız olması gerekir mi? Dedim, kaldırın kardeşim. Burada bunu takip eden, bu konuda hedef gösterildiği zaman konuya müdahale eden devletin kurumları var. Korumasını aldım, 15 gün sonra DHKP-C tehdit etti Kaftancıoğlu'nu.

'KORUMA VERİLDİĞİNİ 2018'İN ORTASINDA ÖĞRENDİM'

Niye tehdit etsin? Bir sektör oluşmuş diyorum. Bu sektör Sedat Peker de de istenildiği yerde olan bir şey. 2017'de Özgür Taşdemir, bütün sistematiği, iki yerde kumarhanesi var, bunlara DHKP-C baskını sebebiyle bu tehdidi yenilediler. Netice itibariyle bu tehditle beraber bunu sağlayabilecek imkanı oluşturdular. Ben bunu 2018'in ortalarından sonra öğrendim. Sedat Peker'in bir polis koruması olduğunu. Mesela HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan'a korumayı ben verdim. Bir provokasyonla karşı karşıya kalmamak için. Sezai Temelli'ye de korumayı ben verdim. Öğrendiğimde ne oldu? Başından ben bu korumayı verir miydim? Vermem. İstihbarat başkanı dedi ki, bir operasyondayız, biraz sabredin ne olursunuz. Yurt dışına çıktığında koruması yanında değildi. Kimin burada bir istismarı varsa, bir imtiyazı, bir kurgusu, bunun hesabı da sorulacak.

'KAÇMAM, BİLİYORSAM SÖYLERİM'

Soylu, Peker'in eski AKP’li vekil Metin Külünk'e ve Hürriyet'in basılması olayına ilişkin açıklamalarına ve "İşlem yapılacak mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok. Kaçmam biliyorsam söylerim. Organize suç örgütü mensupları her yere sızıp veya hırsızlar, benim adımı kullanan en az 30 kişi hapse girdi. Hakikatten bazıları tanıyor, istismar etmek isteyen kimse yok mu sizin isimlerinizi? Organize suç örgütleri kendilerini devlete yanaşık göstermeye çalışır. Bu adam, Rize'de bir adam öldürülüyor, öldüren bunlar, ya bayramda mahkeme toplanıyor, olay ortadan kalkıyor. 1998, 99, 2000. Eğer ben bunları söylemezsem, ifade etmezsem sorumlu hissederim kendimi. Bir organize suç örgütü liderinin ipe sapa gelmez iddiaları doğru kabul edersek İçişleri Bakanı'nı da yargılarız, bu ülkenin bütün yöneticilerini de yargılarız.

Sedat Peker 7. videoyu paylaştı! Mehmet Ağar'ın yakın Kürt iş adamı arkadaşları vardı; Behçet Cantürk, Savaş Buldan...

'KORKUT EKEN GİBİ TİPLERDEN HOŞLANMIYORUM'

(Peker'in Kutlu Adalı iddiası) Ben DYP'de siyaset yaptım. Binlerce insanla, yüzbinlerce insanla diyalogum oldu. 5 yıl Gaziosmanpaşa'da ilçe başkanlığı yaptım, 25 yaşındaydım. Beni bir tane finanse ettiğini söyleyen birisi olsun, kimsenin yüzüne çıkmayacağım. Erdal Araz partinin bir kişisi. Netice itibariyle partinin belediye başkanlığı adayı. Bir kişi birisiyle bir ilişki kurduğu için onu o günkü partiye ya da AK Parti'ye havale etmek mümkün mü? Zaten benim finansımı zaten herkes sağladı, referandumda FETÖ sağladı diyorlar. Benim bir cipim vardı, onla gezdim. Kim bizi almayacak kongreye, öyle bir şey yok. Bunların hepsi uydurulmuş hikayeler. Korkut Eken olayı, ben bu tiplerden hoşlanmıyorum. Arif Çetin jandarma tarihinde önemli işler yapıyor, bu raconu keserim mi demesi lazım? Devlet bize şeref veriyor.

(Peker'in kardeşi) Ruhsatsız silah nedeniyle alındı, tam da Kutlu Adalı cinayeti nedeniyle alınmak zorunda.  Bu meselede yazı yazdım KOM'a, işlem yapılması lazım diye. Bedelini ödemek zorunda. Ben niye iddiaları ciddiye almayayım? Benim görevim önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an meseleye müdahale etmektir görevim.

FAİLİ MEÇHULLER OLMADIĞINI SAVUNDU

En ufak bir şey varsa, eğer açık duruyorsa bu bizim namus meselemizdir. Kıbrıs içinde kim yaptıysa bedelini ödemekle mükelleftir. Bizim dönemimizde bir Hablemitoğlu, onun dışında bir tane faili meçhul cinayet var mı? Biz terörle mücadele ediyoruz değil mi? 4,5 yıldır bakanlık yapıyorum ben, iç güvenlikle ilgili terörle mücadele meselesi kime ait? Ne olursunuz söyleyin, eğer böyle bir şey varsa, bakın ben boş kağıda imza atmaya hazırım, terörle mücadelede bu başarının altında gayri hukuki, beyaz Toros, faili meçhul cinayetler varsa, getirin boş kağıtlar getirin istifa edeyim."

'İŞKENCEYLE İLGİLİ ÖNÜMÜZE EN UFAK BİR ŞEY KOYAMADILAR'

Türkiye’de işkence uygulamalarının olmadığını savunan Soylu, "Uluslararası Af Örgütü'nün muhatabıyız. Biz acayip de mücadeleler yaptık. Özellikle FETÖ'nün, salonda şey yapılan fotoğrafları vardı ya, bu insanlığa aykırıdır falan. Burada biz bu Af Örgütü'yle ilgili her seferinde karşı karşıya geliriz, onlar Türkiye'ye gideceği yeri söylerler, göndeririz, her yeri ziyaret ederler. 4,5 yıldır işkenceyle ilgili en ufak bir şey önümüze koymadılar. İnsan hakları derneklerinin hepsi siyasal gözlükle bakarlar” dedi.

Gazetecilerin o esnada soru sormaması sanal medyada yaşanan işkence örnekleri paylaşılarak tepki gösterildi.

'MEHMET AĞAR'A KARŞI HAREKET ETTİK'

Sıkça tartışılan isimlerden Mehmet Ağar’a ilişkin de konuşan Soylu, “Sayın Ağar meselesine gelirsek, 1995'te DYP'den ilçe başkanıyım. Sayın Çiller'in desteklediği adaya karşı kazandım. O zaman Sayın Ağar milletvekiliydi. Biz Mehmet Ağar'a karşı o dönem karşı hareket ettik. 1999 geçti 2002'de Çiller'le genel başkan kim olabilir diye konuşuldu. 32 yaşındayım o zaman. Sayın Çiller beni severdi. Ufuk Söylemez olur dedi olmaz dedim. Kemal Çelik olur dedi, olmaz dedim. Böyle bir sürü isim konuşuldu. En sonunda kendimi istiyorum sandı. Sen olursun dedi, sayın başbakanım ben çocuğum dedim. İlhan Kesici olabilir dedim. Biz İlhan Kesici'yle birlikte Mehmet Ağar'a karşı pozisyon aldık.2002'den 2007'ye kadar Mehmet Ağar'a karşı muhalefet ettim DYP'de. Ben bir devlet bürokratının sivil siyasette yer almasına karşı oldum. Ahmet Davutoğlu'nun bir bürokratı istifa ettirip milletvekili yapmasına da karşı çıktım. Korkut Eken gibi, Cevat Öneş gibi tiplerin devlet kurumları adına konuşmasına karşı gelenlerden biriyim” ifadelerini kullandı.

'AĞAR'IN MARİNADA GÖREV ALMASI DOĞRU DEĞİL'

Peki Sayın Ağar'ın bir marinada (Yalıkavak Marina) görev alması doğru mu. Zinhar doğru değil. Ben olsam 48 saat içerisinde o görevden ayrılırım. Bu tip adamlar bu gibi yerlerde bulunsa bunu bir yerlere yormak kolaydır. Biz bu insanlara alan açarsak Allah muhafaza Türkiye'yi başka yerden toplarız.

'10 BİN DOLAR ALAN AK PARTİLİ KİM?'

Soylu, "10 bin dolar alan AK Partili kim? Dönüş biletimdi diyor sizin için? bunlara ne diyorsunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Balkanların en büyük suç örgütü liderini Antalya'da yakaladık. Kafasına çuval geçirip gönderdik. Sonra Azerbaycanlı bir örgüt lideri Türkiye'de iş yapmak istedi ve yakaladık. Mahkeme bu kişiyi geri gönderme merkezinden Azerbaycan'a gönderdik. Sonra döndü Türkiye'nin her tarafında hareket etti. Ve Antalya'da öldürüldü. Mindia var başımın belası Gürcü. Gürcistan bunu istemedi. Hapse koyuyoruz anlaşıyoruz, çıkıyor. En sonunda kimse istemedi Beyaz Rusya'ya gönderdik.

Ben bir siyasetçi dedim partisini söylemedim. Ben işin bir parçasını söyledim. Biraz daha ötesi var. Ben yargıya başvurdum arkadaşlar, yargı beni çağıracak ve diyeceğim ki, bu suç örgütü lideri Bursa'daki şu olayda 18 kişi tutuklandı. Bu suç örgütü liderinin dosyası neden ayrıldı. Ben bunu soracağım. 2018'de başlayan bu soruşturma yurt dışına çıktıktan işlem yapıldı. Dosya İstanbul Emniyeti'nde duruyormuş bana sordular ne yapalım diye? Hemen işleme koymalarını söyledim.

'HADİ ÖZIŞIK'LA İLGİLİ SÖZ SÖYLEYİNCE KİMYAM ALT ÜST OLDU'

Peker'in “Benim dönüş biletimdi” sözlerinin hatırlatıldığı Soylu,  Bir sapkının sözleri ciddiye alınamaz. Hadi Özışık'ı 30 yıldır tanıyorum. Hadi işsizdi babamın ricasıyla danışman olarak yanıma aldım. Sonra internet sitesine kurmasına da yardımcı oldum. Yardım ettiğim insanlardan hayatım boyunca yardım istemedim. Aldım, iyi de iş çıkardı. O zamanlar internet falan yoktu. İnternethaber'in kurulmasına da destek verdim. Yardım ettiğim ve destek olduğum insanlardan hiçbir şey istemiş değilim.

13'ünde ilk veya ikinci videosunda Hadi Özışık'la ilgili söz söylediği andan itibaren kimyam alt üst oldu. Böyle bir ilişki kurabildiğini. 6 ay önce beni aramış, bu adam benimle YouTube programı yapmak istiyor. Zinhar dedim, bu kesinlikle yanlış, işine bak dedim. Sebebi de şu; Sedat Peker, Berat Albayrak ve Serhat Albayrak'a yürüyor. Benim de etkim olduğunu söylüyor. Hadi Özışık'ı uzun yıllardır tanıyorum. Benim iki tane tanıdığım vardır. Bu sayıyı arttırmam. Bir tanesi Mahmut Abi, Mahmut Övür'dür. Allah rahmet eylesin bir tanesi de Şakir Süter'di. Akşam'da yazardı. Ailece hemhal olmuştuk.Şunu buradan söyleyeceğim. Hadi Özışık'a telefon açtım, 'memleketi de sattın bizi de sattın' dedim. Mübariz Mansimov'la ilgili haber yapmış, aradım telefonla, 'yanlış işler yapıyorsun, yanlış adımlar atıyorsun, hükümeti suçluyorsun, bunlar sana yakışmaz.' Ben böyle söyleyince bana attığı mesaj şu, "Seni Sedat Peker'e sattım öyle mi?" Ben dostlarımı satmam. 'Seninle ilgili bin tane iftira atan adamın benimle ilgili bölümüne inandın ve beni sattın' dedim. Ben bu adamla ilgili seninle hiç konuşmadığım halde seni satmış oldum öyle mi? Bir genç kıza tecavüz eden adamın önünü nasıl açabilirim ya?

'PEKER İLE İLGİLİ MÜRACAAT ETTİK'

Hem İstanbul, Bursa ve İzmir'den araması var. Thodex'le ilgili bülteni 2 buçuk saatte çıkardık. Peker'le ilgili müracaat ettik. İnceleme bölümüne aldılar. FETÖ'cüleri de böyle yaparlar.

'CUMHURBAŞKANI İLE GENEL BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK'

Daha önce katıldığı bir televizyon programında Peker’in açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmadıklarını belirten Soylu, gazetecilerin “görüştünüz mü?” sorusu üzerine bu kez, “Sayın Cumhurbaşkanı ile genel bir değerlendirme yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı benim liderimdir. AK Parti'nin Türkiye'de nasıl bir yer oluşturduğunu bütün millet biliyor. Bunun nasıl bir plan olduğunu millet biliyor. Sayın Cumhurbaşkanı genel değerlendirmesini göreceksiniz Türkiye'nin yarına daha emin atmaları için açıklama yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yaptı bu arada oldukça net” yanıtını verdi.

'CUMHURBAŞKANI BENİM LİDERİMDİR'

''Hiç düşünmedim. Benim istifa edeceğim hiçbir hukuki dayanak yok. Cumhurbaşkanı benim liderimdir. Bizim nasıl görev yaptığımızı, AK Parti'nin Türkiye'de neyi temsil ettiğini çok iyi bilir''

YÜZLERCE KİŞİ YASAĞA RAĞMEN SOYLU İÇİN SOKAĞA İNDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladığı programın ardından kalabalık bir grup, tezahüratlarla Soylu'yu karşıladı. İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı sokağa çıkma yasağına rağmen Soylu’yu karşılayan grubun yasağa uymaması tepki çekti.

GAZETECİLER SORU SORAMADI

Program 7 dakika geç başlarken, Soylu programın ilk 1 saatinde herhangi bir soru almadı. Soylu, programda gazetecilerin yönelttiği sorulara ‘Bi saniye, bi saniye’ diyerek cevap vermekten kaçındı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, program sonrası, “Haber Türk’ten çıktık.. Programın yönetimi ve kurgusu kötüydü. Sorularımı imkan dahilinde ısrarla sordum.. sorduk. Ancak, Soylu genellikle yanıt vermedi.. Başka alanlara kaydı.. Sorularımız bakidir. Böyle yapacağı ihtimal dahilindeydi. Göze aldık..” paylaşımını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı canlı yayında kim ne kadar konuştu?

Mehmet Akif Ersoy: 54 saniye

Veyis Ateş: 1 dk 14 saniye

Merdan Yanardağ: 2 dk 38 saniye

İsmail Saymaz: 3 dk 17 saniye

SEDAT PEKER'DEN SOYLU'YA SORU 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılacağı canlı yayın öncesi sosyal medya hesabından Soylu'ya sorulmasını istediği bir soruyu RT'ledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılacağı canlı yayın öncesi sosyal medya hesabından ilginç bir soruyu RT'ledi.

Sedat Peker sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Süleyman Soylu'ya sorulması için İsmail Saymaz ve Merdan Yanardağ'ın etiketlendiği 2019 yılına ilişkin "Soylu'nun uyuşturucudan tutuklanan AKP yöneticisi ile görüntüleri ortaya çıktı" haberle birlikte paylaşılan “Namus ve şeref sözüdür, eğer bu uyuşturucu satıcılarını yerin yedi kat dibine mığlamazsak namerdiz” diyen Süleyman Soylu’ya sorar mısınız? Bu fotoğrafla bulunan kaçakçı AKP üyesi hakkında ne diyecek?" sorusunu RT'ledi. 

PEKER’DEN SOYLU’YA JET YANIT

Peker yayın sürerken Twitter hesabından bu açıklamalara yanıt verdi. Peker'in programa katılan Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz ve Kübra Par'ı da "mention"layarak yaptığı paylaşımlar şöyle:

- Erhan tunceli hayatımda hiçbir zaman görmedim, tanımıyorum, hiçbir zaman karşılıklı telefon görüşmemiz yok. Hiçbir baz kaydımız yok, aynı anda aynı yerde bulunmadık. Bir tane delil sunsun süslü sülü.

- Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi vermeye gittim. süslü sülü yine yalan söylüyor. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım.

- Bana bu komployu kuran organize şube yetkilileri fetöcülükten cezaevinde.

- Uyuşturucuyla mücadelede başarıdan bahsediyorsun süslü süleyman. İstanbul uyuşturucu kullanımında dünya ikincisi, adana dünya üçüncüsü. Yalan söylüyorsun.

- süslü sülü; senin cumhurbaşkanı, tolga ağarın da içişleri bakanı olacağı projenizi çöp ettim. Şerefli bir insansan bu projenizden bahsetsene.

- Benim sağ kolum Erdal Aras’ı neden Demokrat Partinin mkyk’sına aldın? Neden Sancaktepe Belediye Başkanı yaptın?

- Akrabam Reşat Fazlıoğluyla hts kayıtlarını yayınlayarak beni bir rezil eder misin?

‘KANLA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİN HÜKÜMETİN LEHİNEDİR’

- Kanla ilgili söylemiş olduğum olayların hepsi söylendiği dönemde hükümetin lehinedir. Çünkü o zaman korku iklimi oluşturmak lazımdı.

- Sizin yanıma ajanlık yapsın diye verdiğiniz polisi kabul etmeyim, kendi istediğim polisi almak için ilk koruma teklifinizi reddettim.

- 21 yaşındayken beni tanıdığını söylediğin nurettin demirin ailesi madem bu kadar karışıktı, onu neden emniyete aldınız?

- süslü sülü, pazar günü seni mahvedeceğim. Benim üzerime olan hiçbir arabayı nurettin demir isimli şahıs hiçbir zaman kullanmadı.

- Komdan sorumlu emniyet genel müdür yardımcısı, senin evlatlığın resul, seni rezil etmek için bu dosyaları hazırlamış.

- süslü süleyman, benim koruma kararım hikayeyse, neden sen üç sene boyunca uzattın?

‘O ZAMAN SENİN BABAN AYARLADI BU İŞLERİ’

- süslü sülü, seni pazar günü mahvedeceğim. Bana yapılan dostada şu tarihe kadar koruma polislerinin ifadesi yok. Sen bir yalancısın.

NE OLMUŞTU?

KORUMA VERDİĞİ İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Peker 16 Mayıs’ta yayımladığı beşinci videosunda İçişleri Bakanı Soylu’ya hitaben, “Her hafta canını bir kere yakacağım” demişti. 13 Mayıs’ta yayımladığı dördüncü videoda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili olarak, “Ben onu severim” dediğini ve kendisine koruma polisi verdiğini iddia etmişti. Peker’e yanıt veren Soylu ise “Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum” demiş ve Peker’in iddialarını yargıya taşıyacağını söylemişti.

Yayınladığı videoların ardından, İçişleri Bakanlığı’nın “İftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir” açıklamasında bulunduğu Sedat Peker, “Her şeyi anlatacağım” dediği video serisinin dördüncü videosunu yayınladı. Peker, çektiği videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında birtakım iddialarda bulunarak, “Süleyman Soylu, sen ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi; koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman’ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı!” dedi.

“ÜZERİME DÜŞENİ ALIYORUM VE YÜZLEŞİYORUM”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisine yönelik iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, “Üzerime düşeni alıyor ve yüzleşiyorum. İstanbul ve Bursa mahkemelerinde iki dosyan var. İstanbul’daki dosyanın başlangıcını bilmiyorum. Ancak dosyanın yeniden hareketlenmesi ve operasyona dönmesinde bizatihi katkım var. Bursa’daki dosya ise bir kişinin şahsıma şikayeti ile baştan sona benim takibim. Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” ifadesini kullandı.

“HER HAFTA CANINI BİR KERE YAKACAĞIM”

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, beşinci videosunu yayınladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Parça parça yapacağım, her hafta canını bir kere yakacağım” diyen Peker, Soylu’yu “dönüş bileti” olarak nitelendirdi ve “Sen benim bütün bahislerimi üzerine oynadığım jokerdin. Bizi yaktın” ifadelerini kullanmıştı.

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında aracılık yaptığı iddialarını reddeden Hadi Özışık ile görüşme videosunu sosyal medyadan yayınladı.Peker paylaşımında “Kıymetli dostlarım, İnternet haber sitesinin sahibi olan hadi Özışık -Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman soyluyla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem.” dedi.

Editör: TE Bilişim