Gazete Emek- Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından devam eden soruşturmaya ilişkin iddiaların sorulduğu İçişleri Bakanı Soylu, yanıt vermekten kaçındı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Soylu, cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş'ın MHP'li vekil Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alındığına ilişkin soruya "Araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir" yanıtını verdi. İmamoğlu'nun 'İBB'ye yönelik 'terör' soruşturması hakkında yaptığı açıklamalara yanıt veren Soylu, "Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim" dedi. İmamoğlu ile arasında yaşanan telefon görüşmesi polemiğine de değinen Soylu, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili devam eden soruşturmaya ilişkin soruya yanıt vermekten kaçındı.

Sinan Ateş cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP'li milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alındığına ilişkin iddianın sorulduğu Soylu, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsaavcılığı ve Emniyet Genel Müdürülüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Bakanlık faaliyetlerini içeren "2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.

Camide fotoğraf çektirdiği için hakkında soruşturma başlatılan Eda Taşpınar ifade verdi


Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Sinan Ateş suikatı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında geçtiğini iddia ettiği telefon görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"SOSYAL MEDYA DEDİKODULARIYLA ADIM ATMAK SORUŞTURMAYI SELAMETE GETİRMEZ"

Ateş suikastına ilişkin soruşturma kapsamında iki kişinin arandığını kaydeden Soylu, "Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur" ifadelerini kullandı.

Soylu, şunları söyledi: "Soruşturma, Ankara Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürüyor. Burada tetiği çekenin haricindekilerden 2 kişi şu anda aranıyor. 3'tü, 2'ye düştü. Onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Kararlılığımız budur. Bunu sağlayacağız. Buradaki soruşturmanın selameti açısından elbette ki söyleyeceklerim bu kadardır. Ama bir çizgiyi ifade etmem lazım, sosyal medya dedikoduları ve tezviratlarla adım atmak bir soruşturmayı selamete getirmez. Milletimiz emin olsun, sonuçlar, araştırmalar, soruşturmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirilerek yürüyecektir."

İMAMOĞLU İLE TELEGON GÖRÜŞMESİ POLEMİĞİ

İBB Başkanı İmamoğlu ile arasında yaşandığını iddia ettiği ve İmamoğlu'nun kendisine "CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?" dediğini öne sürdüğü telefon görüşmesine de değindi. Söz konusu iddiayı yalanlayan İmamoğlu'nu 'yalan söylemekle' suçlayan Soylu, İmamoğlu ile arasında 40 arama kaydının olduğunu kaydetti.

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA YANIT

İmamoğlu'nun bugün gerçekleştirdiği ve İBB'ye yönelik 'terör' soruşturması hakkında bazı bilgi ve belgeleri de açıklayarak Soylu'nun görev suçu işlediğini belirttiği açıklamalarına da yanıt veren Soylu, "Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB'ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba?" diye konuştu.

Olcay Kılavuz cinayetten 4 gün önce Soylu'yu ziyaret etmiş

Soylu şu ifadeleri kullandı: "Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB'ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var."

SOYLU İLE OLCAY KILAVUZ GÖRÜŞTÜ

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin ardından gözaltüına alınanlardan biri de eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş idi. DW'den Alican Uludağ'ın dün yayınlanan haberine göre Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Demirbaş ifadesi alınır alınmaz jet hızıyla da serbest bırakıldı. 

Alican Uludağ bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Olcay Kılavuz'un 30 Aralık'ta öldürülen Sinan Ateş cinayetinden 4 gün önce Olcay Kılavuz'un İçişleri BAkanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ettiği bilgisini aktardı. 

Alican Uludağ, Kılavuz ve Soylu'nun birlikte çektirdiği fotoğrafı paylaşarak "Cinayet soruşturmasını yürüten polis, Soylu'ya bağlı. Emniyet, Soylu'nun makamından çıkmayan Olcay Kılavuz'un varsa bağlantısını şimdi nasıl bağımsız şekilde araştıracak? Ortada örgütlü bir cinayet şebekesi var. Bunun üzerine ancak sağlam bir irade gidebilir" ifadesini kullandı. 

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim