Gazete Emek-Türkiye Sutopu Federasyonu, İsrail’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası elemelerine katılacak kadın ve erkek milli takımlarının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, milli sporculara başarılar diledi.

 

 

Ancak 16 Şubat’ta paylaşılan fotoğraftaki bir detay sosyal medyada tartışma yarattı.

 

Federasyon'un paylaştığı görselde, erkek milli takımı ayakta ve mayolu şekilde tam boy olarak görülürken, kadın takımının tüm üyelerinin boneleriyle suyun altında yer alması dikkat çekti. Fotoğrafta kadın sporcuların sadece başları su üstünde kaldı.

 

Ayrıca paylaşımın yorumlara kapalı şekilde yapılması da dikkatlerden kaçmadı. Ancak sosyal medyada yurttaşlar, paylaşımı alıntılayarak Federasyon’a eleştiriler yöneltti.

 

Fotoğraf, yüzlerce kez alıntılanarak paylaşıldı. Yapılan eleştirilerde, söz konusu paylaşımın gerici bir akılla hazırlandığı ve kadın bedeninin saklanmaya çalışıldığı vurgulandı.

 

İKİNCİ PAYLAŞIMDA YORUM KARMAŞASI

 

Federasyon, tepkilerden sonra bugün (17 Şubat) sadece kadın milli takımıyla ilgili bir paylaşım daha yaptı.

 

Takımın maç programının aktarıldığı paylaşımda bu kez, kadınların mayolu fotoğrafına yer verildi.

 

Paylaşımın dikkat çeken özelliği ise tartışma yaratan paylaşımın aksine, yorumların açık bırakılması oldu. Ancak Federasyon daha sonra bu paylaşıma da olumsuz eleştiriler gelince, yorumları kapattı.

 

Bu paylaşımın altına yapılan yorumlarda, Sutopu Federasyonu’nun sosyal medya deyimiyle ‘linç yememek’ amacıyla böyle bir yönteme başvurduğu kaydedildi.


Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim