Gazete Emek- Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘yetki belgesi’ almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklamasını protesto ettikleri için Adıyaman’da şafak vakti gözaltına alınan 16 tütün üreticisinden 10'u tutuklandı. Tutuklamaların ardından tütüncüler açıklama yaparak, MHP’den istifa ettiklerini duyurdular. 

Nagehan Alçı, 2019'daki Öcalan ve Ali Kemal Özcan görüşmesinin detaylarını yazdı: “Bu kavgada İmamoğlu’ndan yana tavır koyarlar”

2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Çelikhan Belediye Başkan adayı olan Abdurrahman Yaylagül, MHP meclis üyesi Selim Tokgöz ve MHP’ye üye 6 kişi, tütün işçilerinin tutuklamalarına tepki olarak partilerinden istifa etti.

haberinnabzi.com'da yer alan habere göre MHP Çelikhan belediye başkan adayı Abdurrahman Yaylagül yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sahipsiz memleketimizle maalesef çözüm yönünde uzlaşmak yerine gözaltılar gerçekleştirilmiş ve bu sabah itibarıyla 10 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini üzüntüyle öğrenmiş olduk. Bunlardan üçünün Çelikhanlı tütün üreticileri olduğunu da hatırlatmak isteriz. Tutuklananlardan birinin de halk tarafından seçilmiş olan MHP belediye meclis üyemiz Mustafa Sonkaya olduğunu belirtmek isterim. 50 yıllık tütün üreticisi olan 66 yaşındaki Abdurrahman amcayı dahi hapisle tanıştırmak isteyen bu denli kararlara karşı yanımızda durmayan, Çelikhan halkını yalnız bırakan 2019 yerel seçimlerinde aday olarak bulunduğumuz hükümetin ittifak ortağı partimiz Milliyetçi Hareket Partisi 'nden il genel meclis üyesi adaylarımız Mustafa Üzümcü, Mehmet Horuz, belediye meclis üyemiz Selim Tokgöz ve diğer üyelerimiz ile beraber topluca istifa etmiş bulunmaktayız."

Süleyman Soylu’yu takip ettiğini iddia eden Sedat Peker Abdurahman Dilipak’ı öve öve bitiremedi!

10 TÜTÜN ÜRETİCİSİ TUTUKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “yetki belgesi” almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklamasını protesto ettikleri için Adıyaman’da gözaltına alınan 16 tütün üreticisinden 10'u tutuklandı. Üreticiler, dün gece saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Savcıya ifade veren tütün üreticileri "2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet", "Görevli memura görevini yaptırmamak" ve "Yol kapatarak seyahat özgürlüğünü engellemek" iddiaları tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikte ifade veren 10 tütün üreticisi aynı iddialar ile tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim