Gazete Emek- Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kendisi için sarfettiği "Hiç muhatabım değildir. Ben bu adamı adam yerine de insan yerine de koymam Bu, hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i Safilindir, bu kadar basit" ifadeleri nedeniyle tazminat davası açtı.

Zafer Partisinden yapılan açıklamada açılan davaya ilişkin "Kamuoyunda saygınlığı hedef alan küçük düşürücü ifadeler" hatta küfür olduğu belirtilerek söyle denildi:

AİHS ve Anayasa çerçevesinde bir partinin Genel Başkanı sıfatıyla, siyasi bir kişilik olarak düşüncelerini ifade etmiş olmasından dolayı, kamuoyu önünde kişiliğine saldırılmış ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Bu sebeple Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından, manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır.

NE OLMUŞTU?

Bakan Soylu katıldığı bir televizyon programında, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ için "Hiç muhatabım değildir. Ben bu adamı adam yerine de insan yerine de koymam Bu, hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i Safilindir, bu kadar basit" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Halk TV

Editör: TE Bilişim