Gazete Emek - Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında "çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan soruşturma başlattı.

Hakkari Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Muharrem Tekin: “Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. 

Hakkari merkezde bir zincir market çalışanlarının “çikolata çaldığı” iddiasıyla bir çocuğu 2 saat boyunca depoya kapattığı iddia edildi. Hakkari Barosu ve İHD’den tepki gelirken, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, “Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız.” Dedi.

Özel - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi:Yaklaşık 2 buçuk saat sürdü Özel - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi:Yaklaşık 2 buçuk saat sürdü

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, “bir çocuğun bir çikolata yüzünden market deposuna kilitlendiği” iddiasında bulundu. Söz konusu fotoğrafın çocuğun babası tarafından çekilerek kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla paylaştığı kaydedildi. Duruma tepki gösteren Tekin, çocuğun depodaki halini ve masanın üstünde çaldığı iddia edilen 2 adet çikolatanın göründüğü fotoğrafı paylaştı.

ÇOCUK 2 SAAT BOYUNCA DEPOYA KAPATILMIŞ

Başkan Tekin sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı: “Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz. Bu zincir marketin yetkilileri babadan ve bu çocuktan özür dileyip, yaptıkları bu utanç davranışın farkına varmazlarsa, ismini açıklar, oradan alışveriş yapılmaması yönünde protesto kampanyaları başlatacağız.”

HAKKARİ BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Hakkari Barosu Çocuk Hakları Merkezi de sosyal medya hesabından konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Kamuoyuna yansıyan ve Hakkari’de bulunan zincir marketlerden birinde, bir çocuğu 2 saat boyunca depoya kapatmak suretiyle ve üstelik ağırlaştırıcı sebeplerle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işleyen şahısların bu onur kırıcı eylemi; çocuğun toplumsal yaşamdaki fiziksel ve psikolojik sömürüsünü içeren bir tehdit niteliĝindedir. Çocuğun üstün yararı gereĝince ilgili fotoğrafın yayınlanmaması gerektiğini belirtmekle sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

İHD’DEN TEPKİ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi de “BM Çocuk Hakları Sözleşmesi Madde 37: Çocuklar hiçbir şekilde insanlık dışı yöntemlerle ya da aşağılanarak cezalandırılamaz. Söz konusu insanlık dışı muameleye karşı bütün hukuki sürecin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

Editör: Bekir GÜNEŞ