Gazete Emek- Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar sürerken, Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, İlhan Kesici ismini öne sürdü.

“Akşener’in çıkışı kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı baskısını ortadan kaldırdı” başlıklı yazısında Ataklı, ‘muhalefetin bir çıkış noktası bulduğunu’ savunarak şu ifadeleri kullandı:


Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Kesici, henüz Ataklı'nın iddiasına ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Samsun'da halk AKP'li belediyeyi taşladı



"KARŞILIKLI MUTABAKAT SAĞLANDI"

“Kesici ile gerekli görüşmeler yapıldı. Kesici muhalefet liderlerine anayasal değişikliklerin
yapılması sırasında nasıl bir yönetim uygulayacağını, Cumhurbaşkanlığı görevini nasıl yürüteceğini anlattı, karşılıklı mutabakat sağlandı.”

Ataklı yazısının ilgili bölümünü şu sözlerle noktaladı: “Peki, açıklama ne zaman yapılacak? Bilemem, ama ben yaptım işte. Sağlam bilgidir, öncekiler gibi, merak etmeyin.”

Aytaç Ünsal’dan Şenyaşar ailesine mektup: Bütün yüreğim sizinle adliye önünde


1994'TE ERDOĞAN'IN RAKİBİ OLMUŞTU


Şu anda CHP İstanbul Milletvekili olan Kesici, 1994 seçimlerinde İstanbul'un başkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'la yarışmıştı. 

Kesici, Refah Partisi'nden aday olan Erdoğan'a karşı ANAP'tan aday olmuş ve Erdoğan'ın yüzde 25.1 oyuna karşı yüzde 22.1 oy alarak seçim yarışını kaybetmişti. 

O dönem güçlü adayların girdiği yerel yarışta SHP'nin adayı Zülfü Livaneli, DYP'nin adayı ise Bedrettin Dalan olmuştu.

Sırrı Sakık: Muhatabın kim olduğunu bütün dünya biliyor



"ÇATI ADAY ÇIKSAYDI ERDOĞAN KAYBEDERDİ"



Ancak kısa süre önce Sözcü'den Aytunç Erkin'e röportaj veren Kesici, 27 yıl önce Erdoğan'a karşı yenilgisiyle ilgili şunları söyledi:

“Bizzat yaşadığım tecrübeyi anlatacağım. Bir ucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan olan diğer ucu İlhan Kesici olan bir örnek vereceğim: 1994 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri… Cumhurbaşkanı o zaman yüzde 25 oy aldı ve büyükşehir belediye başkanı oldu. Ben yüzde 22.14 oy aldım. Ama her parti kendi adayını çıkardı. Bugünkü Cumhur İttifakı yani Refah-MHP 27.1, merkez sağ yani ANAP-DYP yüzde 37.6, merkez sol yani SHP-DSP-CHP yüzde 34 oy aldı. Tek tek aday çıkarılmasaydı, merkez sağ veya merkez sol kazanırdı. Erdoğan üçüncü olurdu. Bizzat yaşadım. Türkiye bundan bir ders çıkarmalıydı. 2018'de çatı aday olmadı ve durumu gördük.”

HDP, 11 ilkeden oluşan tutum belgesini açıkladı 



"ADAY TARTIŞMASINA GİRMEK ÇOK ERKEN VE YANLIŞ"



Kesici, aynı röportajda cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adaylık tartışmalarına ilişkin ise şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adayı tartışmasına girmek için çok erken ve yanlış. Bu tartışmayı iktidar kanadı alevlendiriyor. Millet İttifakı'nın iki büyük partisinin genel başkanı çeşitli münasebetlerle günü geldiği zaman (diğer katılması beklenen partilerle) baş başa karar verileceğini söylüyorlar. Bunun çatı adayla olacağı dile getiriliyor. Türk toplumsal hayatında çok sevdiğim bir cümle var: Baş başa bağlı baş meşverete bağlıdır.”




Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim