Gazete Emek - Merkez üssü Bursa’nın Mudanya ilçesi olduğu belirtilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin 5.1 büyüklüğünde olduğunu belirtirken sarsıntı; İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildi. Depremin deniz seviyesinin 8.98 km derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD meydana gelen depremler sonrası açıklamada bulundu. Twitter’dan yapılan açıklamada, “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” denildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Ali Yerlikaya da depremler sonrası açıklamada bulundu. Yerlikaya, “Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

VALİ GÜL: BİZE ULAŞAN İHBAR YOK

İmamoğlu: Demirtaş’ı, Ahmet Türk’ü mahkum ettirmek bu ülkeye bir şey kazandırmaz İmamoğlu: Demirtaş’ı, Ahmet Türk’ü mahkum ettirmek bu ülkeye bir şey kazandırmaz

İstanbul’da da hissedilen deprem sonrası kentin valisi Davut Gül, Twitter’dan açıklamada bulundu. Vali Gül, “Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…” dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ