Gazete Emek- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan ve 31 Mayıs’ta işten çıkarılan evde bakım işçileri, işe geri alınacakları yönünde verilen sözlerin tutulmaması üzerine başlattıkları eylemi sürdürüyor. İşe geri alınmayı talep eden işçiler, yaklaşık bir haftadır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı etkinliklere giderek seslerini duyurmaya çalışıyor.

İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İnsan Hakları Haftası dolayısıyla düzenlenen “Bir Arada Yaşama Sözümüz Var” etkinliğine gitti. Etkinliğin düzenlendiği Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi önüne gelen işçiler, “Taşeron zulmüne son işimizi geri istiyoruz” yazılı pankart açarak, “Atılan işçiler geri alınsın” ve “Ekmek, onur, adalet” sloganları attı. Özel güvenlik ve polis ekipleri tarafından salona alınmayan işçiler yaşanan durumu alkış ve ıslıklarla protesto etti.

SOYER İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Yaşananların ardından etkinlikten çıkan Tunç Soyer işçilerle görüştü. Soyer, işçilere işe alınacaklarını ve eylemi bitirmelerini söyledi ancak ne zaman işe alınacaklarına dair tarih vermedi. İşçiler ise işten çıkarılan arkadaşlarının tamamı işe alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim