Gazete Emek- İyi Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Salim Ensarioğlu, hasta ve infazı yakılan mahpus yakınları için Kadıköy’de düzenlenen adalet yürüyüşünde eski HDP milletvekili HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat atmasına ve DEVA Partisi üyelerinin İstanbul'da bıçaklı saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Ensarioğlu, "Nasıl ki görevi başındaki bir memura hakaret etmenin bir cezası varsa, seçilmiş bir siyasetçiye şiddet uygulamanın da bir cezası olmalıdır. Derhal gereği yapılmalıdır" dedi. 

Salim Ensarioğlu, polisin tokat attığı HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü’ye ve bıçaklı saldırıya uğrayan DEVA Partisi Kağıthane İlçe Teşkilatı üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

İmamoğlu'nun da katıldığı grup toplantısında Kılıçdaroğlu'dan HDP açıklaması: Beraber mücadele edeceğiz

Ensarioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da şiddete maruz kalan DEVA yetkililerine ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı, eski milletvekili Ferhat Encü’ye tokat atılması asla kabul edilemez ve kınıyorum.

Nasıl ki görevi başındaki bir memura hakaret etmenin bir cezası varsa, seçilmiş bir siyasetçiye şiddet uygulamanın da bir cezası olmalıdır. Derhal gereği yapılmalıdır.

DEVA Partisi'ne ve Ferhat Encü'ye geçmiş olsun." 

Editör: TE Bilişim