Gazete Emek - Japonya'da 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü ilk olarak 7,4 olarak açıklayan Japonya'nın kamu yayıncısı NHK, depremin ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde etkili olduğunu bildirdi. 

METEOROLOJİ: NOTO'YU 5 METRELİK DALGALAR VURABİLİR

Reuters'ın haberine göre, Japonya Meteoroloji Ajansı, Ishikawa, Niigata ve Toyama kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. NHK ise Ishikawa'daki Wajima kentinin kıyılarına 1 metre 20 santimetre yüksekliğinde dalgaların ulaştığını aktardı. Japonya meteoroloji kurumun paylaştığı bilgilere göre, Ishikawa’daki Noto bölgesine ulaşması beklenen dalgaların büyüklüğünün 5 metreyi bulabileceğine inanılıyor.

ISHIKAWA İÇİN BİR DEPREM UYARISI DAHA YAPILDI

NHK, Ishikawa için bir deprem uyarısının daha yapıldığını aktardı. Niigita'daki Kashizawaki kentine de 40 santimetrelik dalgaların ulaştığı belirtilirken, Hokuriku Elektrik şirketi, nükleer santrallerde herhangi bir düzensizlik ya da sorun olup olmadığını kontrol ettiklerini bildirdi.

Dünya Bankası açıkladı; en zengin ile en yoksul ülkeler arasındaki uçurum arttı Dünya Bankası açıkladı; en zengin ile en yoksul ülkeler arasındaki uçurum arttı

Güney Kore Meteoroloji Kurumu da Japonya'daki depremin ardından kıyı bölgelerindeki su seviyesinin yükselebileceği uyarısını yaptı. 

Editör: Bekir GÜNEŞ