Gazete Emek-'Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in Liderler Özel programına konuk oldu. Altı yaşında bir çocuk İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın yöneticisi babası tarafından imam nikahıyla biriyle evlendirildiği ortaya çıkmasıyla ilgi konuşan Karamollaoğlu, “İslamla bağdaşmaz. Evlenmek irade işidir. Bunun bir de iştimai yönü var. Toplumda kargaşa meydana geliyor. Bundan dolayı ben bu konunun hukuk önünde net bir şekilde belirlenene kadar gündeme gelmemesinin doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “Bunun birkaç yönü var. Sosyal yönüyle bunu zaten toplumda kabul etmek... Çocuk iradesi yok ki. Böyle bir şey olmaz. İnancı olan bir insanın da böyle bir suçu işleyeceğine ihtimal vermiyorum. İnsanlar hata yapabilir ama ben ihtimal vermiyorum” ifadelerini kullandı.

‘İSLAM RIZA GÖSTERMEZ’

Yaşananların islamla bağdaşmadığını belirten Karamollaoğlu şunları söyledi:

“İslami yönü olarak bunun kabul edilmesi mümkün değil. İslamla bağdaşmaz. Evlenmek irade işidir. Bunun bir de iştimai yönü var. Toplumda kargaşa meydana geliyor. Bundan dolayı ben bu konunun hukuk önünde net bir şekilde belirlenene kadar gündeme gelmemesinin doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bu aileyi, aile reddediyor. Aile bundan rahatsızsa bu noktada farklı fikirler varsa özellikle tabii ben sizi tenzih ederek söylüyorum medyada bu çok dikkat çeken bir konu. Ama önyargılarla gidiliyor meselenin üzerine. Diyanet'in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez. Ben bu konunun istismara vesile edilmemesi sebebiyle gündemde tutulmamasını arzu ederim. Hem toplum hem aile rahatsız ediyor çünkü”

Editör: TE Bilişim