Gazete Emek-Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir mitinginde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, "Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım da yok. Ben sizler gibi yaşıyorum, mütevazi bir evim var. Mutfağımı da hepiniz biliyorsunuz zaten. Saraylara asla gidip oturmayacağım, o sarayda oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mütevazi Çankaya'sına gideceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu devamında da, "Kul hakkı yiyenler benden korkuyorlar. Ya gelirse? Gelirsem ne yapacağım belli" ifadelerine yer verdi.

'SÖYLEDİM, KUL HAKKI YEMEM VE KUL HAKKI YEDİRMEM'

Cumhurbaşkanı adayı şu ifadelere yer verdi:

"Üstten konuşanlara artık dur diyeceksin. 22 yıl oldu, eyvallah kardeşim çekil, değişim olsun. Adaletli insan gelsin. Bir kul hakkı yemeyen insan gelsin! Söyledim, kul hakkı yemem ve kul hakkı yedirmem. Bu kadar net! Kul hakkı yiyenler benden korkuyorlar. Ya gelirse? Gelirsem ne yapacağım belli. Kul hakkı yiyene diyeceğim ki 'yediğin paraları ver.'"

"Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım da yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Ben sizler gibi yaşıyorum, mütevazi bir evim var. Mutfağımı da hepiniz biliyorsunuz zaten. Saraylara asla gidip oturmayacağım, o sarayda oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mütevazi Çankaya'sına gideceğim" diye konuştu.

'KADINLARA BORCUM VAR'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugünkü hayat pahalılığı içinde en çok sorun yaşayan kadındır. Büyük sıkıntılar çeken, pazara gidip yangını gören kadınlardır. O nedenle benim kadınlara borcum var. 3 evladım var, onların ne iş yaptığını kimse. Ben genel başkanım diye hiçbir yerde üstten konuşmadılar. İsterim ki her anne baba evladını istediği okula gönderebilsin. Evlatlarımız ne kadar iyi eğitim alırsa Türkiye o kadar hızla kalkınır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğim.

Aile Destekleri Sigortası ile hiçbir ailede benim gelirim yoktur lafını duymayacaksınız. Kadın gidecek çekecek parasını. Kimse bilmeyecek. Yoksulluğu afişe etmeyeceksin. Bir yerde yoksulluk varsa o devleti yönetenlerin ayıbıdır. Bitireceğim yoksulluğu. Hiç kimse ben fakirim diye yardım istemeyecek. Bu topraklara baharı getireceğim, huzuru getireceğim. Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı kesilmeyecek. Huzur içinde beraber yaşayacağız.

'TARLADA ÇALIŞAN BÜTÜN GENÇLERİN PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK'

Köylerde çalışan kadınlar da var. Onları da biliyorum, neredeyse 24 saat çalışıyorum. Hayatının her alanında çalışan fedakar kadınlar var. Onlara da sözüm var, onunlar da emekli zamanı gelince emekli olacaklar. Köyde, tarlada çalışan bütün gençlerin primlerini devlet ödeyecek. Böylece köy hareketlenecek. Bir sözüm daha var, bütün köy okullarını açacağım. Öğrencilerimiz kendi köylerinde okullarında okuyacak. 100 bin öğretmen ataması yapılacak.

Seçim bitiyor unutuyorlar. Bay Kemal unutmaz. Bay Kemal sözünün arkasında durur, sözünün eridir. Yapılacaksa yapılacak, niye yapmıyorsun. Türkiye için çalışacağız, beşli çeteler için değil. Devletin dili adalettir adaleti inşa edeceğim.

"EN GEÇ 2 YIL İÇİNDE SURİYELİLERİ ÜLKELERİNE UĞURLAYACAĞIZ"

Türkiye yol geçen hanına döndü, bütün sınırlarımız delik deşik. Söz verdim en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız. Benim evladım işsiz, senin evladın işsiz, onlar asgari ücretin yarısına çalışıyor onlar da mağdur. Onları göndereceğiz. Emek sömürüsünün karşısındayız. Afganlar da var, onları da kendi ülkelerine uğurlayacağız.

Bizi kavga ettiriyorlar ama etmeyeceğiz. Benim ağzımdan çıkana inanın. Ben bu millete doğruları söylemeye yemin ettik. Çok kutuplaştık, birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Buradan Türkiye'yi çıkaracağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bunu göreceksiniz. Beraber olursak güçlü oluruz, adaleti getirirsek güçlü oluruz. Herkesin karnının doyduğu bir Trükiye'yi özlüyoruz.

'KUL HAKKI YİYENLER BENDEN ÇEKİNİYOR'

Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var; biri beşli çeteler, ikincisi uyuşturucu baronları. Haktan yana oy kullanacaksınız, adaletten, vatandaştan yana oy kullanacaksın. Üstten sizi tehdit edenlere dur diyeceksiniz. 22 yıl oldu eyvallah kardeşim çekil! Bir değişim olsun, bir yeni insan gelsin, bir adaletli insan gelsin, bir kul hakkı yemeyen insan gelsin. Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem. Kul hakkı yiyenler benden çekiniyor. Kul hakkı yiyenden diyeceğim ki, götürdüğün paraları ver.

Son kuruşuna kadar getireceğim. Bu milletin hakkını aldın götürdün çaldın, hepsini getireceğim. Emekliye 2015 yılından bu yana, asgari ücret kadar iki bayram ikramiyesi verin dedim. Vay efendim nereden bulacağız dediler. Sonra verdiler, şimdi seçimler geldi artırdılar. Sözüm söz, asgari ücret kadar emekliye bayramlarda ikramiye verilmesi lazım. Bütün emekli kardeşlerim gidecekler bankadan para çekince orada 15 bin lira olacağını görecekler. Kurban Bayramı'nda emekli kardeşime 15 bin lira vereceği. 4-5 yerden maaş alanlara para var, yandaşlara para var... Emekliye gelince, garibana gelince para yok. Yer mi Bay Kemal.

'DEVLET BİR KİŞİYLE YÖNETİLMEZ'

Diyorlar ya Kılıçdaroğlu bunları nasıl yapacak. 27.5 yıl bu işler için çalıştım. 27.5 yıllık devlet hayatımı incelediler, acaba bir şey bulabilir miyiz diye. Toplu iğne ucu kadar bile bir şey bulamadılar çünkü kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim. Onlar böyle bir şey diyemiyorlar. Kul hakkı yiyene devlet teslim edilir mi? Devlet, bilgiyle, birikimle yönetilir. Devlet bir kişiyle yönetilmez. Bunu çözeceğiz güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz.

Benim saray merakım yok. Saraylarda oturmak gibi bir merakım da yok. Ben sizler gibi yaşıyorum, mütevazi bir evim var. Mutfağımı da hepiniz biliyorsunuz zaten. Saraylara asla gidip oturmayacağım, o sarayda da oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mütevazi Çankaya'sına gideceğim. Halka üstten bakmak, halkı küçümsemek, hele hele kadınlara hakaret etmek... Kadınlar hiç endişe etmeyiniz sizin Bay Kemal'iniz var."


Kaynak: artı gerçek 

Editör: Derya çelik