Gazete Emek - Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, TELE1’de yaptığı açıklamalarla gündemi sarsmıştı. Özkiraz İYİ Parti’nin kendisine anketlerde yüksek görünmesi karşılığında para teklif ettiğini söylemişti. Özkiraz, TELE1’de yayınlanan 5. Boyut Programında Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtladı. Özkiraz TELE1’de daha önce yaptığı açıklamalarına tekrar değinerek, “Ben Ümit Dikbayırla buluştuğum yere hayatımda bir defa gittim, Sakarya’nın Karasu ilçesine 12 Kasım 2021’de görüştük. 15 günde 1 anket yayınlıyorduk anket başı 200 bin lira teklif ettiler” dedi.

Olayla ilgili şahit olanların hepsi yaşıyor” diyen Özkiraz, “Dikbayır sadece ‘yok öyle bir şey’ diyor. Sadece bu kadar yalanlıyor” dedi. Kılıçdaroğlu’na da durumu anlattığını söyleyen Özkiraz, ” Ben bunu kumpas kurulan Kemal Kılıçdaroğlu’na söyledim” ifadelerini kullandı.

TEKLİFLERİ TEK TEK SAYDI

Ümit Özlale’nin kendisini yalanladığını söyleyen Özkiraz, “Görsel var ya, Haritaların geçmişinden çıkıyor ya. 12 Kasım 2021… Seçimden 1 buçuk yıl evvel… ‘Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ın gerisinde çıksın, Zafer ve Deva Partisi anketlerde yer almasın seçime doğru İYİ Parti Ana Muhalefet konumuna gelsin’ teklifi edildi.

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

KONDA’YA ANA MUHALEFET GİBİ ANKET YAYINLATTILAR”

Kendisinin teklifi kabul etmemesinin ardından başka anket şirketlerine de aynı teklifleri götürdüklerini söyleyen Özkiraz, “Konda’ya gidip İYİ Parti ile CHP arasında 1 puan kalmış şekilde anketler yayınlattılar. Neredeyse ana muhalefet gibi gösteren anketler yayınlattılar” dedi.

Editör: Bekir GÜNEŞ