Gazete Emek- Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak tek kelimelik bir paylaşım yaptı.
 
Kılıçdaroğlu "Öndeyiz." ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde seçimlere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İmamoğlu'nun satırbaşları şöyle:

Saygıdeğer 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına, Millet İttifakı adına sizlere sesleniyoruz. Ne yazık ki her seçimde gördüğümüz manzarayı yaşıyoruz. Her seçimde yaşadığımız gibi bir AA vakası yaşıyoruz. Halbuki AA 2019 31 Mart seçimleri itibariyle bitkisel hayata girmiştir ve çıkmak için bizim iktidarımızı beklemektedir. Şu anda AA itibarı sıfırın altındadır. Vatandaşlarımızın itibar etmemelerini bekliyoruz.


Devletimizin her görevlisine olan inancımızı belirtirken, AA'ya inancımızın asla olmadığı burada ismi geçmemesinden ortadadır. 2015 Haziran seçimlerinde AA ne hikmetse yüzde 65 ile Erdoğan'ı önde başlatıyor akşam ve o seçim yüzde 40 ile bitiyor. Kasım ayında yüzde 75'le başlıyor. Yüzde 49'la bitiriyor. Yine 2018'de Erdoğan'ın yüzde 67'lerde başlıyor yüzde 52 ile bitiriyor. Yine yüksekten başlıyorlar.

13. Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin bu akşam cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilecektir diyebiliriz ve buna inanıyoruz. Veriler üzerinden baktığımızda şu anda erken. Kesinlikle çok aşağılarda bir orana sahiptir sayın Erdoğan. Biz kendi sistemimizle ilgili verilerimiz var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüksek çıktığı sandıklara sözüm ona bunları AA henüz sisteme dahil etmemektedir. Biz buradayız. 13. cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu burada. Biz buradayız. Bu akşamı buradan takip edeceğiz. Memleketimizin hiçbir köşesindeki tek bir vatandaşımızın yanıltılmasına, kandırılmasına ve bu gece yüzü asık olmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Yüzünüz gülümseme ile baki olsun.


Mansur Yavaş ise şöyle konuştu:

31 Mart seçimlerinde de rakibimi yüzde 83 ile başlatmışlardı. Yüksek çıkan sandıklara itiraz etmek suretiyle kesinleşmedi diye kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bunu da AA bütün milletimize yayıyor. 2015 seçimlerinde de aynı şekilde o zaman AA Genel Müdürü, AK Parti Genel Merkezi'nden televizyonları arayarak 'Sadece bizim sonuçlarımızı yayınlayın' talimatı vermişti.

Bizim elimizdeki verilere göre yüzde 23,87'ye varan sonuçlara göre sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. AA'nın durumuna düşmek istemiyoruz. Ekrem Başkanımın da söylediği gibi bizi izleyen herkesin moralleri yüksek olsun.

Editör: Bekir GÜNEŞ