Gazete Emek- Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hakkında tartışmalı açıklamalarıyla bilinen Doç. Dr. Oytun Erbaş, "Bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" dedi.

Doç. Dr. Oytun Erbaş, TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün konuğu oldu.

"İnsanlar neyi eleştiriyor biliyor musun? Bu kadar pragmatik şeyleri halka anlatmam röpteşambırlı doktorların işine gelmiyor" diyen Aybaş, "Mesela bir laf söyler, ne dediği anlaşılmaz doktorun. Bu adam ne diyor. Halka anlaşılabilir şeyler söylüyor. Ondan zaten kıskançlık" iddiasında bulundu.

"Mesela bana 'Pazarcıdan bilim adamı mı olur' demişlerdi" diyen Erbaş, şöyle devam etti: "İşte ailesi varlıklı, iyi okullarda okumuş, dil bilen... Hep böyle marketing olan... Giyimi kuşamı iyi olan... Onlar farklı böyle çay tutuşu, kadeh kaldırışı.... Biz öyle değiliz."

"Biz Anadolu'dan gelmiş, bir şeyler yapmaya çalışan çocuklarız" ifadelerini kullanan Erbaş, "Hep kendi emeğimizle bir yere gelmeye çalışan çocuklarız. O çocuklara hep dur dediler. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" diye konuştu.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Erbaş'ın koronavirüs salgını hakkında yaptığı açıklamalar tartışmaya yol açmıştıı.

Erbaş, "Türkler Asya ırkı ama bize biraz da Akdeniz’den gen gelmiş. Biz biraz Macaristan, Rumen grubundan da gen almışız. Daha karışık bir gen grubuyuz. Ben Türkiye’nin çok az etkileneceğini düşünüyorum" demişti.

Maske takmanın da gerekli olmadığını savunan Erbaş, "Çünkü maske nemle ıslanıyor. Virüs üstünde daha çok birikir. Maske bırakın önlemeyi hasta olmayı bile kolaylaştırabilir" iddiasında bulunmuştu.



 

Editör: TE Bilişim